Трактори МТЗ: Особливості

Трактори МТЗ: Особливості

05.03.18 15:13 0 1627

Для виконання робіт в сільському господарстві широко застосовується така спеціальна техніка, як трактор МТЗ, виробником якого є Мінський тракторний завод. Ця техніка популярна практично в усьому світі, що обумовлено не тільки його невисокою ціною, але і відмінною якістю. До того ж оригінальні запчастини МТЗ трактори легко можна підібрати в спеціалізованому магазині, куди поставки ведуться прямо зі складів заводу - виробника. До речі, купить трактор МТЗ можна на сайті http://amttraktor.ru/.

Трішки історії

Вперше трактор МТЗ був випущений в 1946 році, але найбільш популярні моделі МТЗ-80 з заднім приводом і повнопривідна МТЗ-82 з'явилися в 1974 році. Спочатку вони випускалися для збирання кукурудзи, цукрових буряків, картоплі і т. д. Сьогодні, завдяки можливості використовувати навісне обладнання, трактори застосовуються для таких сільськогосподарських робіт, як:

  • культивація;
  • сівба;
  • оранка.

Окрім того, трактор МТЗ-82 використовується і в якості бульдозера, для збиральних шляхових і вантажно - розвантажувальних робіт, як важливий транспорт для комунальних підприємств.

Конструкція тракторів МТЗ

На прикладі трактора МТЗ-80 можна розглянути загальну конструкцію білоруських тракторних механізмів, яка складається з:

  1. коробки передач;
  2. корпусів муфти зчеплення;
  3. напіврами;
  4. і заднього моста.

Дизельний двигун жорстко закріплений з корпусом муфти зчеплення, але на передньому брусі закріплення еластичне.

Модель МТЗ-80 має також:

  • гідропідсилювач керма, необхідний, щоб знизити зусилля на рульову колонку;
  • гідравлічну систему, завдяки якій відбувається управління різними додатковими агрегатами, підключеними до трактора;
  • вал відбору потужності для приводу приєднаних агрегатів.

На техніці закріплені органи навішування, завдяки чому можливе приєднання навісного обладнання, необхідного для виконання тих чи інших робіт.

Доброю комфортабельністю володіє кабіна для водія - тракториста. Вона засклена, має систему очищення повітря та зручне сидіння.

Переваги, недоліки та додаткове обладнання

До переваг цієї техніки відносяться надійність і простота конструкції, що дозволяє легко ремонтувати механізм, не користуючись послугами фахівців і сервісним обслуговуванням.

До недоліків можна віднести невисоку потужність трактора, що не дозволяє йому обробляти великі площі за короткий час.

Для тракторів МТЗ можна використовувати безліч видів додаткового обладнання. Це навісне обладнання для мотоблоків, сівалок, культиваторів, що з'єднується з трактором в такому положенні, що все навантаження припадає на його колеса. При використанні напівнавісного обладнання, наприклад, на корене - і картоплезбиральних комбайнах, на колеса техніки лягає лише частина навантаження, так як навісне володіє і своїми колесами. Причіпне обладнання: зернові сівалки, силосозбиральні комбайни відрізняються повним набором власних коліс.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Автомат поздовжнього ...
Наступна новина: Маршрутизатори серії Cisco ...

КОМЕНТАРІ