Ще одне підприємство Чернігова отримає компенсацію з міського бюджету за участь у виставковій діяльності

Ще одне підприємство Чернігова отримає компенсацію з міського бюджету за участь у виставковій діяльності

06.03.18 09:46 0 641
З початку року вже друге чернігівське підприємство отримує компенсацію з міського бюджету за свою участь у міжнародній виставковій діяльності.

Цього разу це приватне виробничо-торговельне підприємство «ДЖІ-ЕН-ЕЛ», яке 18 - 22 лютого взяло участь у виставково-ярмарковому заході «Галфуд 2018» у м. Дубай (Об`єднані Арабські Емірати).

Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради 2 березня встановлена компенсація підприємству «ДЖІ-ЕН-ЕЛ» у розмірі 50 тисяч гривень з міського бюджету за участь у цій міжнародній виставці. Загальні витрати підприємства на організацією, технічне забезпечення та облаштування експозиції становили 230 373 грн.

Компенсація підприємствам міста надається в рамках Програми підтримки малого та середнього підприємництва на 2017-2020 роки, яка була розроблена спільно з підприємцями міста і затверджена у листопаді 2016 року. Згідно з цією Програмою сума, що підлягає компенсації, може складати до 30% від витрачених коштів, але не більше 50 тис. грн.

У поточному році таке відшкодування витрат у сумі 13 489,50 грн вже отримало підприємство ПАТ «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня» за участь у 35-й Міжнародній спеціалізованій виставці взуття, шкіри та хутра «Leather and Shoes». Чернігівська фабрика «Берегиня» є одним з найпотужніших виробників взуття в Україні.

Чернігів - єдине в Україні місто, де запроваджено такий компенсаторний механізм для місцевих товаровиробників. У 2017 році цим скористалися 5 підприємств: виробничо-торгівельне підприємство «ДЖІ-ЕН-ЕЛ», ТОВ «Пласт - Бокс Україна», ТОВ «ПЕТ Технолоджис Україна», ТОВ «ТД «Рига Хліб», ПрАТ «Чернігівський механічний завод».

Довідково:

Сфера господарської діяльності приватного виробничо-торговельного підприємства «ДЖІ-ЕН-ЕЛ» - виробництво круп. Середня місячна заробітна плата працівників підприємства у 2017 році склала 11500 грн. Облікова кількість працівників на складає 71 особу. До бюджету міста протягом минулого року сплачено 1,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

«Галфуд 2018» - найбільша в світі виставка харчової промисловості й виробництва напоїв, спрямована на сприяння експортерам в пошуку торгових партнерів на Близькому Сході, Африці та Південній Азії. На 23-ій міжнародній виставці «Галфуд 2018» були представлені продукти, напої, обладнання для готельно-ресторанного бізнесу та кулінарії.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для Тернопільщини ...
Наступна новина: На Тернопіллі в умовах ...

КОМЕНТАРІ