Що повинно бути в клітці у хом'яка?

Що повинно бути в клітці у хом'яка?

06.03.18 23:47 0 2208

Перш ніж завести хом'яка, потрібно облаштувати клітку, щоб звір жив довгим і щасливим хом'яковим життям. У зоомагазинах можна придбати багато пристосувань, призначених для хом'яків: трубочки, лабіринти, колеса, поперечини, підстилки, мисочки. Головне не розгубитися в їх різноманітності і зробити правильний вибір.

У хом'ячка в клітці повинна бути підстилка з тирси, гранул або серветок. Хороший варіант - додати до тирси або до гранул трішки серветок. Для підстилки не можна використовувати газети (хом'як може отруїтися друкарською фарбою), або тканину (в ній легко заплутатися).

Хом'яки самі будують свої будиночки, і зробити він це може з підручних матеріалів. Однак ви можете купити в зоомагазині готовий пластмасовий або дерев'яний будиночок, а хом'ячок його із задоволенням заповнить своїми речами.

Необхідним пристосування в клітці для хом'яка є бігове колесо. Хом'яки за ніч пробігають кілька кілометрів, це їх природна потреба. Вибираючи колесо, враховуйте розміри звірка і клітки, а також матеріал, з якого зроблене колесо.

Хом'як повинен сточувати зуби, це його природна потреба і запорука збереження здоров'я, тому в клітку треба покласти мінеральний камінь, який продається в зоомагазинах і призначений спеціально для гризунів. Так і зуби будуть в порядку, і хом'як отримає необхідні йому мінеральні речовини. Точити зуби хом'ячок може і об гілочки плодових дерев, крейду, шкаралупу горіхів, тому покладіть їх також йому в клітку.

Окрім того, у клітку потрібно поставити дві миски: одну - для зерна, іншу - для фруктів і зелені. Для води краще використовувати спеціальну поїлку, вода в ній завжди повинна бути чистою і свіжою. Бажано, щоб цю воду ви наливали з фільтра, пляшок, а не з-під крана.

Щоб звір не нудьгував, побудуйте драбинки, труби, коробочки, містки. Важливо їх зробити з натуральної сировини, щоб вони були на 100 % безпечними для вашого вихованця.

Ось і все, користуючись цими порадами, ви зможете облаштувати своєму хом'яку затишне домашнє гніздечко.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Об'єктивна реальність
Наступна новина: На Тернопіллі консолідовані ...

КОМЕНТАРІ