У Тернопільській облдержадміністрації діє експозиція про спротив ОУН та УПА

У Тернопільській облдержадміністрації діє експозиція про спротив ОУН та УПА

07.03.18 11:58 0 614
З нагоди відзначення 75-тої річниці відкриття антинацистського фронту УПА у фойє Тернопільської обласної державної адміністрації функціонує тематична виставка. Урочисте відкриття експозиції відбулося 1 березня за участі керівництва облдержадміністрації, представників духовенства та громадських організацій, борців за незалежність України та учасників АТО.

Дата відкриття обрана не випадково, адже саме в лютому-березні 1943 року українські повстанці здійснили низку збройних протистоянь німецьким окупаційним структурам.

«Торік ми провели багато заходів, спрямованих на популяризацію армії УПА, а також вшанування пам'яті полеглих героїв. На прикладі героїчного патріотизму тодішніх років ми намагаємося виховати наші майбутні покоління», — зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

На виставці представлено 24 інформаційно-просвітницьких стендів про факти антинацистського та антирадянського спротиву ОУН та УПА під час та після Другої світової війни. Унікальні світлини, документи, що колись перебували під грифом «секретно», мапи та цікава інфографіка влучно відтворюють атмосферу збройного опору повстанців проти нацистської Німеччини та комуністичного тоталітарного режиму Радянського Союзу. Також на виставці представлені факти співпраці повстанців із визвольними рухами сусідніх народів, їхньої участі в розвалі системи ГУЛАГу та перебування у нацистських концтаборах. Матеріали підготовлені Українським інститутом національної пам'яті.

Запрошуємо ознайомитися з унікальними матеріалами виставки, що діятиме протягом тижня (м. Тернопіль, вул. М. Грушевського, 8 (восьмий поверх). Відтак інформаційно-просвітницькі стенди далі експонуватимуться у районах Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Навіщо потрібен ...
Наступна новина: Возможна ли аренда квартир ...

КОМЕНТАРІ