На Тернопіллі право на транспортну,інформаційну та архітектурну доступність повинні реалізовувати всі громадяни

На Тернопіллі право на транспортну,інформаційну та архітектурну доступність повинні реалізовувати всі громадяни

07.03.18 10:41 0 569
Транспортна доступність — це коли громадський транспорт має широкі проходи та двері однаково зручні як для пасажирів з великими сумками, так і для людей, які пересуваються на візках.

Інформаційна доступність — це відкрита можливість шукати, отримувати та поширювати інформацію про права людини, громадянські, соціальні, політичні та економічні питання. Та чи реалізовують це право однаково всі люди?..

Якщо незряча людина користується функціями певного об'єкту настільки ж легко, як і зряча, тоді цей об'єкт вважається доступним. Однак для особи на візку можуть виникнути труднощі в користуванні тим чи іншим об'єктом…

Лише отримуючись державних будівельних норм, можна облаштувати земельні ділянки з урахуванням тактильних засобів для пішоходів, належним чином розмістити автостоянки, спорудити сходи та пандуси, забезпечити світлову та звукову сигналізацію ліфтів та підйомників, шляхи евакуації тощо.

Детальніше у відеоматеріалах, створених у рамках проекту «Доступність для всіх» за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За рік дії пілотного ...

КОМЕНТАРІ