На Тернопіллі консолідовані дії Уряду та реакція ЄС швидко привели газових шантажистів до тями,- Іванна Климпуш-Цинцадзе

На Тернопіллі консолідовані дії Уряду та реакція ЄС швидко привели газових шантажистів до тями,- Іванна Климпуш-Цинцадзе

07.03.18 08:05 0 524
Російська агресія не послабла і не зникла, вона все ще на порядку денному. Про це сказала Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Одесі.

«Програвши Україні у Стокгольмському арбітражі, російський монополіст «Газпром» пригрозив припиненням поставок газу до Європи і знизив тиск у мережах. Миттєві і консолідовані дії українського Уряду, швидка реакція Європейського Союзу блискавично швидко привели шантажистів до тями», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, агресія РФ може набувати не лише форм збройного конфлікту, а й відбуватися у вигляді економічних інтервенцій, енергетичного шантажу, інформаційних спецоперацій. «Не треба думати, що війна є лише на Донбасі або в окупованому Криму. Війна йде проти України і – ширше – проти Європи, проти вільного світу», – наголосила Віце-прем`єр-міністр.

Вона переконана, що дієва та успішна відповідь агресору на атаки може бути лише консолідованою. «В умовах сучасного світу одна країна не здатна самотужки протистояти всьому спектру загроз, що несе із собою агресія», – підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Участь у засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО також взяли Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, Керівник Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков та Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова.

Джерело: Урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ