На Тернопільщині триває весняний призов на строкову службу

На Тернопільщині триває весняний призов на строкову службу

07.03.18 09:37 0 771
На Тернопільщині з початку місяця розпочався весняний призов громадян на строкову військову службу. З 1 березня набрав чинності Указ Президента України «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році».

За словами т.в.о. військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату Олександра Скумбрія, призову на строкову військову службу підлягають громадяни України, які досягли 18-річного віку та не досягли 27-річного віку: «Відправці у війська підлягають громадяни, які досягли 20-річного віку. Основним завданням призову є, як і раніше, не допущення зниження якісної характеристики призовного ресурсу, який направляється на комплектування військових частин. Першочергово комплектуватимуться військові частини Збройних Сил України, Національної Гвардії, Державної спеціальної служби транспорту, прикордонних військ, тощо».

Загалом протягом весняного призову у військові комісаріати області планують викликати 19 853 чоловіки. Підлягають відправці у війська, відповідно до вікових обмежень, 460 чоловік.

Про те, що надзвичайно важливо аби люди, яких призивають з Тернопільської області, відповідали вимогам акцентував голова обласної призовної комісії, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик: «Важливо аби призовники були здоровими, мали патріотичну мотивацію і хотіли захищати свою країну. На жаль, у нас немає черг у військкоматах, проводиться важка і складна робота аби долучити відповідний мобілізаційний ресурс для строкової служби».

Також голова обласної призовної комісії наголосив, що особи, які проходять строкову військову службу, не потрапляють у зону проведення антитерористичної операції.

«Це добра нагода для всіх молодих людей, патріотів, членів громадських патріотичних організацій все-таки навчитися добре захищати Україну, не перебуваючи у зоні АТО. Головне аби ті хлопці, яких призивають, прийшли все ж таки на дільниці та були готовими і вмотивованими навчитися добре захищати свою країну. Для нас це надзвичайно важливо. Ми всі маємо бути готові до захисту нашої Вітчизни і повинні це робити кваліфіковано. Строкова служба – саме той формат, де можна навчитися це робити якісно», - зазначив Юрій Юрик.

Призовники, яким надійшла повістка районного чи міського військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження комісії, зобов'язані з'явитися у зазначений час та місце. Якщо ж повістка за будь-яких обставин не надійшла, громадяни призивного віку повинні самостійно з'явитися до призовної дільниці у десятиденний термін, тобто до 10 березня.

Поважними причинами неприбуття призовників визнаються: перешкода стихійного характеру, хвороба, смерть його близького родича.

За порушення правил військового обліку, неявку за викликом до військкомату без поважних причин, умисне зіпсування документів, тощо призовники притягуватимуться до адміністративної та кримінальної відповідальності згідно із законодавством.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як здійснюватиметься ...
Наступна новина: Чернігів: Обережно,бурульки!

КОМЕНТАРІ