Голова Тернопільської ОДА обговорив наміри про продовження співпраці з Маршалком Мазовецького воєводства

Голова Тернопільської ОДА обговорив наміри про продовження співпраці з Маршалком Мазовецького воєводства

08.03.18 08:39 0 529
Тернопільська область та ще 5 областей – Львівська, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська та Рівненська входять у Програму Транскордонного Співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». У зв'язку з цим, а також з метою висловлення намірів про продовження співпраці, можливе підписання угоди та пошук партнерів з польської сторони для проектів транскордонної співпраці очільник Тернопільщини Степан Барна зустрівся з Маршалком Мазовецького воєводства Республіки Польща паном Адамом Струзіком.

Принагідно, під час зустрічі сторони обговорили питання, пов'язані із пріоритетними для нашої області напрямками співпраці у сферах сільського господарства, енергоефективності та відновлювальних джерел енергії, туризму, транскордонного співробітництва.

Степан Барна зазначив, що Тернопільська область співпрацює з Мазовецьким воєводством у медичній галузі. Зокрема, проект «Профілактика захворювань травної системи в Соколовському повіті і в м. Тернопіль» увійшов до списку проектів для фінансування. Він також зауважив, що маємо ще багато нереалізованих можливостей для співпраці в Програмі Транскордонного Співробітництва.

«У вересні цього року очікується новий конкурс проектів. Мазовецькому та Підкарпатському воєводствам вже передано 15 проектних пропозицій, що стосуються напрямку «Спадщина» – охорона довкілля, історичної та природної спадщини Тернопільської області», – поінформував Степан Барна.

Також він підкреслив, що в рамках проекту «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів», що фінансується Програмою «Польська допомога задля розвитку України»

28 листопада 2017 року в Тернопільській облдержадміністрації відбулось відкриття Регіонального центру підтримки підприємництва, метою якого є надання інформаційно-консультативних послуг суб'єктам господарювання для започаткування власної справи. Такі ж центри функціонують у трьох районних центрах – Кременці, Чорткові та Бережанах, а також заплановано відкриття консультативних пунктів у 36 об'єднаних територіальних громадах області.

Додамо, що основною метою Транскордонного Співробітництва є формування транспортної і фінансової інфраструктури прикордонних регіонів, що забезпечує формування «Європи без кордонів».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: 13 жителів ...

КОМЕНТАРІ