Степан Барна: Ми зацікавлені,щоб на Тернопільщині кількість підприємств з польським капіталом зростала

Степан Барна: Ми зацікавлені,щоб на Тернопільщині кількість підприємств з польським капіталом зростала

08.03.18 11:18 0 716
Можливість залучення польських інвестицій у розвиток економіки Тернопільщини, а також створення спільних українсько-польських підприємств обговорив голова Тернопільської ОДА Степан Барна з Міністром інвестицій та розвитку Республіки Польща паном Єжи Квецінські. Зустріч відбулася під час робочої поїздки очільника Тернопільщини до Республіки Польща.

За словами Степана Барни, зустріч була продуктивною, адже вдалося обговорити питання, що стосуються залучення інвестицій в економіку області та умов, на яких польський бізнес може працювати у нашому регіоні.

Говорили, як зазначив очільник Тернопільщини, про зовнішньоторговельний оборот між областю і Республікою Польща, який за 2017 рік склав приблизно 360 млн. доларів. А це 49% від зовнішньоторговельного обороту області з усіма країнами-партнерами у минулому році. А також про достатньо позитивну динаміку росту експорту продукції і товарів з Тернопільської області до Республіки Польща – плюс 21% порівняно з 2016 роком.

При цьому, Степан Барна зауважив, що в загальному обсязі прямих інвестицій, які вкладені в Тернопільську область, частка інвестицій польського інвестора надзвичайно мала – приблизно 7,5%.

«На початок жовтня 2017 року на Тернопільщину залучено 45,3 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій. Обсяг прямих польських інвестицій, внесених в економіку області станом на 1 жовтня 2017 року, складав 3,3 млн. дол. США. В області працюють 38 підприємств з польським капіталом, які здійснюють діяльність в основному в транспортній галузі, складському господарстві, поштовій та кур'єрській сферах. Маємо також кілька спільних українсько-польських підприємств. І водночас готові запропонувати нашим партнерам широкі можливості для реалізації спільних проектів та розвитку взаємовигідної співпраці у різних сферах: сільське господарство, енергоефективність, будівництво тваринницьких комплексів», – поінформував Степан Барна.

Він наголосив, що ми зацікавлені, щоб на Тернопільщині кількість підприємств з польським капіталом зростала, а разом з цим – створювалися й нові робочі місця.

«Тому я дякую Міністру інвестицій та розвитку Республіки Польща пану Єжи Квецінські за розуміння важливості українсько-польської співпраці та підтримку Тернопільської області в рамках програми Польської допомоги», – резюмував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігів: Силікатна цегла ...

КОМЕНТАРІ