На Тернопіллі це беззаперечно важливий крок на шляху активної промоції нашого краю,– Степан Барна про відкриття Міжнародного центру освіти та розвитку в Республіці Польща

На Тернопіллі це беззаперечно важливий крок на шляху активної промоції нашого краю,– Степан Барна про відкриття Міжнародного центру освіти та розвитку в Республіці Польща

08.03.18 12:14 0 816
Тернопільська область активно працює в напрямі налагодження співпраці з Республікою Польща. А створення Міжнародного центру освіти та розвитку Тернопільського національного економічного університету (Україна) та Інституту європейської інтеграції (Республіка Польща) – це ще одна можливість для розвитку бізнес-зв'язків та залучення потенційних інвесторів. На цьому акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття Центру в місті Сулеювек, де також відбулося урочисте підписання Умови про створення Міжнародного центру та Меморандуму про співпрацю між Тернопільською обласною державною адміністрацією, Тернопільським національним економічним університетом та Міжнародним центром освіти та розвитку.

«Сподіваюся, що ця співпраця дозволить створити умови, а також додаткові можливості для того, щоб польський інвестор міг прийти саме в Тернопільську область та міг познайомитися з особливостями нашого законодавства. Зі свого боку як голова адміністрації можу запевнити в абсолютній підтримці нашого потенційного інвестора», – наголосив очільник Тернопільщини.

Потенціал відносин між Україною і Польщею достатньо великий, і не тільки в питаннях бізнесу, а й в питаннях освіти.

«Ми говоримо про умови, котрі будуть створені для того, щоб на базі Міжнародного центру освіти та розвитку ми могли адаптували потенційних інвесторів до роботи в Україні. Тому щиро дякую організаторам, Посольству України в Республіці Польща в особі Надзвичайного і Повноважного Посла Андрія Дещиці. Дякую всім причетним до створення Центру. І сподіваюся, що він буде запорукою активної промоції нашого краю та співпраці з Тернопільщиною», – зазначив голова ОДА.

Приєднуючись до слів Степана Барни, ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий підкреслив, що Україна на шляху європростору хоче використати досвід, який є у Польщі. І саме цей Центр буде базою для польських інвесторів, для тих хто хоче відкрити Україну по-новому.

«Саме тут буде центр юридичної освіти, центр проведення наукових заходів, круглих столів, тренінгів для тих, хто хоче інвестувати в Україну і для тих, хто хоче більше познайомитися з юриспруденцією нашої держави. Тому ми відкриті і будемо запрошувати до нашого спільного україно-польського центру», – резюмував Андрій Крисоватий.

Довідково,

Відкриття Міжнародного центру освіти та розвитку Тернопільського національного економічного університету (Україна) та Інституту європейської інтеграції (Республіка Польща) – інноваційної інституції, що створена з метою забезпечення формування освітнього, наукового, комунікаційно-бізнесового підґрунтя для економічної, проектної, міжкультурної інтеграції різних професійних і суспільних груп України та Польщі на основі формування органічної матриці співробітництва в управлінській, правовій, господарській та соціальній площинах, є на сьогоднішній день знаковою подією як для України, так і Республіки Польща.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ