Тернопільська область активно працює в напрямі створення кооперативів: приклад Шумщини

Тернопільська область активно працює в напрямі створення кооперативів: приклад Шумщини

08.03.18 08:10 0 585
Степан Барна, перебуваючи у робочій поїздці в Шумському районі, поспілкувався з керівниками та ініціаторами створення обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів.

За словами очільника Тернопільщини, цьогоріч держава виділяє суттєву підтримку на створення та розвиток кооперативів, а також на розвиток тваринництва та садівництва. Загалом сума державної підтримки складає 6,3 млрд. грн. Скільки коштів отримає Тернопільщина, буде залежати від активності та ініціативності самих жителів. Крім того ж, як наголосив Степан Барна, створення кооперативів - це не лише можливість заробляти вдома, а це й створення нових робочих місць та створення умов для зайнятості на селі. Саме тому, акцентував голова ОДА, сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи - це гідна альтернатива заробітчанству.

Додамо, що на даний час у селі Садки Шумського району успішно працює молочний кооператив "Надія+", створений за фінансової підтримки із районного бюджету.

В серпні 2017 року створено кооператив "Ягідний лан Шумщини", який планує займатися вирощуванням, заготівлею та збутом ягідної продукції (уже засаджено 6 га малини).

Також у січні цього року зареєструвалися ще два кооперативи у Великих Загайцях, де будуть займатися вирощуванням ВРХ, та в селі Людвище, де заготовлятимуть та збуватимуть молоко, а також вирощуватимуть малину.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівських жінок ...
Наступна новина: Житомирська ОДА запрошує ...

КОМЕНТАРІ