В Житомирській області хорошівський район відзначив 95-річчя.

В Житомирській області хорошівський район відзначив 95-річчя.

08.03.18 09:29 0 523
Хорошівський район відзначив 95 років від дня заснування.

Привітав жителів району від імені голови ОДА Ігоря Гундича 6 березня, керівник апарату облдержадміністрації Олексій Ясюнецький.

«Хорошівський район – це унікальний край, багатий природними ресурсами, а головне – щирими та ініціативними людьми! Ви активно впроваджуєте головну реформу держави – децентралізацію. Ви разом із нами реалізовуєте перші «символи змін», підтримуєте ініціативи. Від імені Ігоря Гундича вітаю вас із 95-річчям! Бажаю району з кожним роком розквітати, оновлюватися і осучаснюватися, а жителям – бути щасливими та успішними на своїй землі! Зі святом!», – передав вітання від імені голови ОДА Олексій Ясюнецький.

Довідково. Перша писемна згадка про населений пункт під назвою Олександрополь датується 1545 роком. У 1607 році він переходить у володіння польських магнатів, які перейменували населений пункт у Хорошки (згодом Горошки).

Горошки, як і вся Правобережна Україна, 1793 року увійшли до складу Росії. За адміністративним поділом того часу вони стали центром волості Житомирського повіту Волинської губернії й були подаровані Катериною ІІ М.І. Кутузову.

У 1912 році Горошки перейменували на Кутузове, в 1921 році – на Володарськ, а в 1927 році – на Володарськ-Волинський.

З 1966 року Володарсько-Волинський район – самостійна адміністративно-територіальна одиниця області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше 2,5 млн грн з ...
Наступна новина: Володимир Гройсман: Україна ...

КОМЕНТАРІ