Степан Барна: Те,що в ЦНАП Тернопільщини запрацювала функція з оформлення паспортів,є значним досягненням реформи децентралізації

Степан Барна: Те,що в ЦНАП Тернопільщини запрацювала функція з оформлення паспортів,є значним досягненням реформи децентралізації

13.03.18 08:23 0 605
Ідея процесу децентралізації, утворення об'єднаних територіальних громад у Тернопільській області полягала не лише у наданні повноважень на місця, а й у ефективному використанні ресурсів та створенні комфорту для жителів краю. Це підкреслив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття робочого комплексу для видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон на базі Центру надання адміністративних послуг Шумської ОТГ.

Надання такої послуги для жителів шумської громади стало можливим завдяки підтримці проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та у співпраці з Тернопільською обласною державною адміністрацією.

Власне, дана послуга значно прискорить процес оформлення та отримання паспорта, а також зекономить час, витрачений на черги у паспортному столі. Крім того, процедура оформлення документа займає в межах 20 хвилин і є дуже зручною. Це також підтвердив і перший клієнт, місцевий житель, який уже скористався послугою з оформлення ID-картки відразу після відкриття робочого комплексу.

Підтримуючи ідею із створенням таких робочих місць у ЦНАПах, очільник Тернопільщини Степан Барна наголосив, що утворення об'єднаних територіальних громад лише за останні два роки дало можливість реалізувати понад 500 проектів по всьому краю на загальну суму більше 400 млн. грн. Це надзвичайно високий показник, який говорить про ресурси, котрі з'являються в громадах, спрямований на перспективу їхнього розвитку. Особливо, коли йдеться про аналіз показників власних доходів громад, котрі зросли у понад 3,5 рази.

«Шумська об'єднанна територіальна громада утворилася однією із перших у 2015 році, об'єднала 19 рад і 36 населених пунктів та стала найбільшою в області. Два роки тому тут вперше відкрили ЦНАП серед об'єднаних територіальних громад України, і тепер громада перша в області щодо надання послуг з оформлення та видачі паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон. І це найкращий рівень розвитку ЦНАПів, за яким, відповідно, йде створення нових робочих місць та наповнення місцевого бюджету. І водночас це змінює уявлення про послугу, яку надає держава», – підкреслив Степан Барна.

До слова, у Тернопільській області діють понад 20 Центрів надання адміністративних послуг в районах області, містах обласного значення та у громадах.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі підтримка ...
Наступна новина: Звернення міського голови ...

КОМЕНТАРІ