У Тернополі відзначили 204-ту річницю з Дня народження Тараса Шевченка

У Тернополі відзначили 204-ту річницю з Дня народження Тараса Шевченка

13.03.18 09:04 0 664
З нагоди 204-ї річниці дня народження видатного українського поета, художника, громадського діяча Тараса Шевченка у Тернополі вшанували пам'ять славетного Кобзаря, який став героєм та символом України.

До підніжжя пам'ятника Великого Кобзаря представники влади та громадськості традиційно поклали квіти. Протягом заходу лунали вірші та пісні славетного сина України.

Про те, що потрібно пам'ятати і вшановувати поетів та письменників, які прославляли Україну, наголосив під час заходу голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Тарас Шевченко возвеличував український народ, був справжнім патріотом, воїном слова. Через свою любов до Батьківщини та пропагування українських ідей потрапляв у заслання, але ніколи не здавався і говорив: «Борітеся – поборете!». Велика сила духу, незламності і пророчі слова видатного Кобзаря актуальні і коли Україна знову бореться за свою територіальну цілісність та незалежність. Перед нами постало багато викликів, але я переконаний, що разом ми зможемо захистити свій край і змінити на краще не лише Тернопільщину, а й Україну загалом», - зазначив очільник області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Основні переваги ...

КОМЕНТАРІ