Що потрібно знати про монтаж димоходу на даху?

Що потрібно знати про монтаж димоходу на даху?

13.03.18 15:04 0 1758

"Як відомо, димоходи необхідно встановлювати на даху. Це необхідно для того, щоб виводити газоподібні продукти згоряння на значну висоту. Крім цього, таке розташування покращує тягу, що повністю виключає потрапляння диму в кімнати будинку", розповідає співробітник компанії "Ваш Комин", яка проводить монтаж димоходу в Ужгороді та Закарпатській області.

Висота розташування димоходу залежить від безлічі параметрів. Серед них:

  • Вид даху. Якщо покрівля плоска, то конструкція повинна підніматися не менше як на 50 мм;
  • Від виходу до колосникових грат відстань становить не менше 5 метрів;
  • Піднесення труби над коником має бути не менше 500 мм, якщо відстань від димоходу до коника становить менше 1500 мм;
  • Розташовувати вихід на рівні парапету або коника в тому випадку, коли відстань від димоходу до коника варіює в межах від 1,5 до 3 м;
  • Якщо між парапетом і димарем відстань більше 3 метрів, то потрібно встановити верхню частину нижче лінії, яка проведена вниз від коника. Кут монтажу - 10 градусів.

Установка димоходу через дах

Велика частина покрівельних матеріалів має горючі властивості. Відповідно виникає потреба захистити всі елементи даху від загоряння при використанні конструкції. Для цієї мети застосовують теплоізоляційні мати і прохідний патрубок. Якщо є теплоізоляція, то переконатися, що витримана відстань 130 мм від неї до димоходу. У тому випадку, коли теплоізоляція відсутня, то відстань збільшують до 250 мм. Застосовувати потрібно лише цільну трубу при проході покрівлі.

Захист виводу від опадів

У місці виводу димоходу роблять отвір. Потрібно подбати про його герметизацію. Для цієї мети є кілька способів:

  • Складна конструкція, що складається з ущільнювача, захисних компонентів і шару гідроізоляції. При роботі враховувати важливе правило - жоден з компонентів не повинен бути пов'язаний одночасно і з покрівлею і з конструкцією. Це пов'язано з поступовою усадкою будівлі. Якщо не приділити увагу цій рекомендації, то через деякий час елементи можуть бути видавлені з кріплень;
  • Застосування спеціальних розділок з металу. Вони бувають різних розмірів, а їх форму підбирають по кришці. Елемент ставиться на трубу димоходу. Якщо оброблення розміщене поруч з коником, то край конструкції заводять під нього.

Як захистити від опадів внутрішню поверхню димоходу?

Для цієї мети використовують так звані ковпаки. Виробники димоходів реалізують готові ковпаки під певні димоходи. Також вони мають кріплення для фіксації з конструкцією. Якщо він має нестандартні розміри, то парасольку виготовляють на замовлення за індивідуальними параметрами.

Складнощі в монтажі

Процес монтажу складний і під силу лише кваліфікованим фахівцям. Під час роботи з'являються найнесподіваніші проблеми. Вирішити їх своїми силами досить важко, а чекати коли приїде фахівець недоцільно. Адже в будь-який момент може піти дощ. Щоб виключити неприємні наслідки, краще відразу довірити всю роботу професіоналам.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Основні переваги ...
Наступна новина: Туристический рюкзак: Каким ...

КОМЕНТАРІ