Чернігів: Порядок документального оформлення повірки лічильників

Чернігів: Порядок документального оформлення повірки лічильників

15.03.18 08:24 0 462
Через бажання зекономити, деякі абоненти чи то самі, чи під впливом шахраїв, які намагаються заробити на повірці лічильників, допускають самостійне розпломбування лічильників холодної води, через що потрапляють під фінансові санкції з боку КП «Чернігівводоканал». Для уникнення претензій з боку водопостачального підприємства міста радимо звернути увагу на важливі моменти при проведенні повірки лічильників холодної води в місті Чернігові.

1.Щодо пломбування лічильників

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення…» квартирні засоби обліку беруться виконавцем послуги на комерційний облік шляхом пломбування. Опломбування та розпломбування лічильників проводиться виконавцем послуги з водопостачання.

Пломба, встановлена на лічильниках холодної води з 01.01.2018 має жовто-зелений колір, напис КП ЧВК та порядковий номер

2. Хто розпломбовує/опломбовує лічильник

У січні 2018 року КП «Чернігівводоканал» зверталося до підприємств усіх форм власності, які виконують роботи, пов'язані з повіркою лічильників холодної води, з проханням надати інформацію щодо порядку надання вищезазначених послуг. Станом на 8 січня 2018 року до КП «Чернігівводоканал» надійшла інформація лише від одного підприємства – ТОВ «Водосервіс Плюс».

Розглянувши інформацію ТОВ «Водосервіс Плюс» щодо порядку надання послуг з обслуговування лічильників води, враховуючи наявний багаторічний досвід підприємства у цьому питанні, КП «Чернігівводоканал» надало підприємству право проводити розпломбування/опломбування лічильників холодної води у абонентів КП «Чернігівводоканал».

У відповідності до умов договору доручення, підписаного керівниками КП «Чернігівводоканал» та ТОВ «Водосервіс Плюс», Довіритель доручає Повіреному здійснювати опломбування/розпломбування лічильників холодної води абонентам Довірителя під час надання послуг з обслуговування засобів вимірювальної техніки (лічильників холодної води) за їх замовленнями, на умовах та порядку визначеному цим Договором.

Таким чином, станом на 8 лютого 2018 року розпломбування/опломбування лічильників холодної води в місті Чернігові може проводити: КП «Чернігівводоканал»; ТОВ «Водосервіс Плюс».

Зняття лічильника для проведення повірки без офіційного розпломбування тягне за собою штрафні санкції для споживача.

3. Увага, шахраї!

Зафіксовані факти, коли невідомі особи, представляючись працівниками «Водосервіс Плюс», приходять до домівок людей під приводом повірки приладів обліку. Розрахуватись пропонують готівкою на місці.

Звертаємо увагу на те, що при проведенні розпломбування/опломбування лічильників води або знятті їх на повірку, представники КП «Чернігівводоканал» та ТОВ «Водосервіс Плюс» зобов'язані пред'явити службове посвідчення встановленого зразка з печаткою підприємства. Окрім того представники КП «Чернігівводоканал» мають бути вдягнені у формений одяг з позначенням назви підприємства.

Пам'ятайте: працівникам КП «Чернігівводоканал» та ТОВ «Водосервіс Плюс» суворо заборонено брати гроші готівкою. Оплата здійснюються лише через термінали, каси або банківські установи.

4. Розпломбування/опломбування лічильника оформлюється актом

Під час розпломбування/зняття лічильника холодної води в обов'язковому порядку складається Акт№1 розпломбування, зняття лічильника з обов'язковим заповненням усіх даних. Під час опломбування/встановлення лічильника холодної води в обов'язковому порядку складається Акт№2 опломбування, встановлення лічильника з обов'язковим заповненням усіх даних.

Зразок Актів №1 та №2

Інформація, наведена в Акті №1 та №2 завіряється підписом особи, яка проводила роботи та підписом абонента. В подальшому Акт №1 та Акт №2 передаються до абонентського відділу КП «Чернігівводоканал» для проведення розрахунків з абонентом.

5. Підтвердження повірки – Свідоцтво встановленого зразка

В місті Чернігові повірку лічильників проводить ДП «Чернігівстандартметрологія», а КП «Чернігівводоканал», ТОВ «Водосервіс Плюс» лише підготавлюють лічильники та виконують виміри на спеціальному обладнанні.

Зразок Свідоцтва про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки

Документом, який підтверджує проходження повірки лічильником води є виключно Свідоцтво про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки. В Чернігові це Свідоцтво видає ДП «Чернігівстандартметрологія». Всі графи Свідоцтва мають бути заповнені і завірені печаткою ДП «Чернігівстандартметрологія».

Свідоцтво про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки надається абонентом в абонентський відділ КП «Чернігівводоканал» для реєстрації.

Довідки з питання повірки лічильників холодної води можна отримати у абонентському відділі КП «Чернігівводоканал» за телефонами: 671-913, 670-112.

Також можна задати питання, заповнивши форму «Напишіть нам» на сайті підприємства.

Адреса абонентського відділу КП «Чернігівводоканал»: вул. Київська, 14А

За інформакцією КП "Чернігівводоканал"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как защитить смартфон
Наступна новина: Урочистості з нагоди Дня ...

КОМЕНТАРІ