Чернігів: "Будинок книги" відкриє інтернет-магазин,запровадить програму лояльності та випуск бонусних карток

Чернігів: "Будинок книги" відкриє інтернет-магазин,запровадить програму лояльності та випуск бонусних карток

15.03.18 08:41 0 597
Муніципальний книжковий магазин "Будинок книги" у поточному році запроваджує програму лояльності та випуск накопичувальних бонусних карток для постійних клієнтів магазину, а також відкриє інтернет-магазин. Про це на розширеній нараді в мерії розповіла директор КП "Будинок книги" Тетяна Корма. Чернігівський «Будинок книги» на є чи не єдиним в Україні книжковим магазином комунальної власності. Він здійснює роздрібну торгівлю книжковою продукцією, сувенірами, товарами для творчості, дитячими іграшками, настольними іграми та канцелярськими товарами. Магазин працює кожен день, без вихідних, окрім державних свят.

Організація торгівлі в книжковому магазині здійснюється на умовах самообслуговування.

Середня кількість покупців за день у 2017 році склала приблизно 250 чоловік, Їх кількість значно більша у передсвяткові дні та в дні проведення акцій. Загалом покупку в "Будинку книги" в минулому роціздійснилибільше 90 тис осіб.

Середній чек в магазині 2017 році становив 87,00 грн, кількість проданих книг склала 158 700 шт.

У 2017 році значно виріс продаж іграшок та настільних ігор (до 10200 одиниць), продано 121 800 одиниць канцтоварів та 9 500 одиниць сувенірів.

Основним здобутком підприємства, на думку керівника, є збільшення виручки від реалізації, хоча площа магазину з лютого 2017 року зменшилась на чверть через здачу частини приміщення в оренду під кафе. Чистий прибуток підприємства за 2017 рік на 40% більше по відношенню до 2016 року.

А також:

За кошти комунального підприємства минулого року тиражем у 1000 екземплярів була видана книга відомого науковця, доктора історичних наук, професора Сергія Лепявка «Ілюстрована історія Чернігова».

У минулому році було також започатковано проведення різноманітних акцій. Уперше муніципальний магазин приєднався до міжнародного дня розпродажу "ЧОРНА ПЯТНИЦЯ".

Напередодні свята Св. Миколая магазин провів благодійну акцію “Подаруй казку важкохворій дитині!», метою якої була передача книжок та ігор на суму 5% від виручки за два передсвяткові дні благодійному фонду імені Вадима Нестерчука, який опікується хірургічним та гематологічним відділенням Чернігівської обласної дитячої лікарні.

Також у минулому році булі випущені подарункові сертифікати, які мають на сьогоднішній день стабільний попит серед чернігівців.

Створена сторінка книжкового муніципального магазину "Будинок книги" в соціальній мережі Фейсбук, яка має вже багато підписників та через яку читачі інформуються про надходження новинок та проведення акцій.

На сьогоднішній день магазин співпрацює з майже 100 видавництвами та розширює коло місцевих постачальників. Підприємство долучилося до акції «Чернігів – купуй рідне!» і товари місцевих виробників позначені на полицях магазину.

Директор муніципального книжкового магазину ознайомила і з планами підприємства на поточний рік.

Серед них - запровадження програми лояльності та випуск накопичувальних бонусних карток для постійних клієнтів магазину, а також, розширення кола покупців магазину за рахунок розробки свого сайту та інтернет-магазину підприємства. Новим напрямком діяльності є розробка та виготовлення сувенірної продукції із зображеннями світлин міста, оскільки магазин користується попитом у гостей міста та у містян, які виїжджають за межі міста, та хочуть якось презентувати батьківщину.

Комунальне підприємство «Будинок книги» постійно працює над вдосконаленням своєї роботи та збереженням позитивної динаміки розвитку, над пошуком нових виробників та постачальників, розширенням асортименту товарів.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 21 березня у Житомирі ...
Наступна новина: Ремонт доріг Тернополя ...

КОМЕНТАРІ