Поляка,який спалив в Тернополі герб,депортували з України

Поляка,який спалив в Тернополі герб,депортували з України

15.03.18 14:42 0 796
За вчинення хуліганських дій, які відкрито принижували національну честь та гідність українців, а також могли призвести до розпалення національної ненависті, співробітники СБУ ухвалили рішення щодо примусового повернення з України громадянина Республіки Польща, який навчався в одному з вищих навчальних закладів Тернополя.

За повідомленням Сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області, правоохоронці встановили, що 19-річний поляк під час відпочинку з друзями у закладі громадського харчування публічно спалив у каміні стилізоване зображення Малого Державного Герба України, що прикрашало стіну зали. Зважаючи на відсутність у діях іноземця складу злочину та одночасну невідповідність його подальшого перебування в Україні інтересам забезпечення безпеки нашої держави, 12 березня правопорушника примусово повернули на територію Польщі із забороною в'їзду до України терміном на три роки.

«Так буде з кожним, хто зазіхне на державні символи України!» – наголосив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Й зазначив: «Висловлюю щиру подяку Управлінню Служби безпеки України в області та правоохоронцям за оперативне реагування, а також адміністрації закладу харчування та керівництву вишу за принциповість та патріотичну позицію. Саме завдяки цій злагодженій роботі вдалося оперативно розслідувати обставини інциденту».

Фото надано Сектором взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МОЗ оновило перелік ...
Наступна новина: Тернополянин Тарас Радь ...

КОМЕНТАРІ