В Житомирській області відтепер учасники Революції Гідності можуть отримати безоплатні путівки у санаторно-курортні заклади

В Житомирській області відтепер учасники Революції Гідності можуть отримати безоплатні путівки у санаторно-курортні заклади

16.03.18 11:36 0 475
Учасники Революції Гідності, яким надано статус постраждалих, можуть пройти безоплатне санаторно-курортне лікування у закладах України.

Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення ОДА з посиланням на постанову КМУ від 28 лютого 2018 р. № 137 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015р. № 200».

Відповідно до постанови, органи з питань соціального захисту населення забезпечують безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів учасників бойових дій та постраждалих учасників Революції Гідності.

Відтепер пролікувались у санаторіях України можуть:

* учасники бойових дій – один раз на рік строком на 18-21 день;

* особи з інвалідністю внаслідок війни – позачергово щороку строком на 18-21 день;

* постраждалі учасники Революції Гідності – один раз на рік строком на 18-21 день;

* учасники війни – один раз на два роки строком на 18-21 день.

* особи з інвалідністю внаслідок війни із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – відповідно до медичних рекомендацій, з них:

І та ІІ групи – до санаторіїв (відділень) спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;

ІІІ групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день;

Ці категорії осіб мають право обрати санаторно-курортний заклад відповідного профілю лікування, путівки оплачуються за рахунок коштів державного бюджету.

Для того, щоб стати на облік та пройти лікування, потрібні:

* заява,

* медична довідка лікувальної установи за формою № 070/0,

* копія відповідного посвідчення,

* учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни – також копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції.

Якщо громадянин перебуває на обліку, але не отримав безоплатну путівку у поточному році, зберігається право на забезпечення путівкою на наступний рік за умови поновлення медичної довідки лікувальної установи.

Крім цього, особи з інвалідністю внаслідок війни, які отримали санаторно-курортні путівки, можуть отримати компенсацію вартості проїзду до санаторно-курортного закладу і назад транспортом загального користування (залізничним та автомобільним) згідно з поданими проїзними квитками.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Для підприємців ...

КОМЕНТАРІ