Геннадій Зубко: Зменшити витрати домогосподарств можна тільки за рахунок зниження енергоспоживання

Геннадій Зубко: Зменшити витрати домогосподарств можна тільки за рахунок зниження енергоспоживання

16.03.18 13:22 0 477
Субсидія на ЖКП – соціальна допомога малозабезпеченим родинам. Субсидія – це не оплата і не інвестиція, це – витрати держави на підтримку домогосподарств, які не можуть сплатити за комунальні послуги. Зростатимуть доходи громадян – буде зменшуватись кількість тих, хто отримує субсидії. Ми рухаємось в напрямку енергоефективності, аби дійсно заощадити споживання енергії і, таким чином, зменшити кількість людей, які потребують субсидії.

Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Я особисто за те, щоб інвестувати, а не витрачати. Ми саме в цьому напрямку і рухаємося. Для нас важливо, аби держава економила на субсидіях і вкладала більше в енергоефективність. Зменшити витрати домогосподарств можна тільки за рахунок зниження енергоспоживання», — зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, субсидії демотивують людей впроваджувати енергоефективні заходи. Адже часто активні мешканці, які проживають в одному будинку із людьми, які отримують субсидії і не мотивовані вкладати в енергоефективність, не можуть прийняти рішення про залучення кредитних коштів на енергоефективну програму.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2018 році Товариству ...
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ