Нова українська школа - це якісна освіта за новими методиками

Нова українська школа - це якісна освіта за новими методиками

17.03.18 16:02 0 762
Інший зміст освіти, методика навчання та освітнє середовище – такі основні складові нової української школи. До неї уже 1 вересня 2018 року підуть всі першокласники. На запровадження сучасних технологій та створення новітнього освітнього середовища в початкових класах у Держбюджеті закладено майже 1 млрд грн. Про це повідомив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей під час наради з керівниками територіальних департаментів, управлінь освіти і науки на Дніпропетровщині, де брала участь начальник управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома.

«Уже цьогоріч усі першокласники мають навчатися за новим стандартом. Акцент – на компетенціях і цінностях учнів. Це й інші методики, які передбачають новітнє обладнання і навчання вчителів, – наголосив Павло Хобзей. – Основна мета шкільної реформи – висока якість освіти для кожної дитини. Нова українська школа має прийти у кожний навчальний заклад незалежно від його розташування».

Забезпечення першокласників підручниками – один з пріоритетів Міністерства освіти і науки України, додав він. «У квітні будуть подані оригінал-макети підручників. Влітку розпочнеться серійний друк. Для нас головне – щоб книжки були готові до 1 вересня», – зазначив заступник міністра.

Серце змін – вчитель, тому новими методиками будуть озброєні 22 тисячі українських викладачів початкової школи. Наразі вони проходять підвищення кваліфікації.

«Якщо вчитель не зміниться, нової української школи не буде. Програма навчання вчителів складається з двох частин – очної і дистанційної. Спочатку ми підготували тренерів – тепер вони передають знання вчителям на місцях. Крім того, європейські партнери допомогли підготувати тренерів, які навчатимуть в регіонах викладачів англійської, німецької і французької мов», – акцентував Павло Хобзей. (https://drive.google.com/…/1qalhgbZqS4vVn4X9hCUqAsZL5f…/view)

Новий освітянський держстандарт уже пілотується в 100 школах України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Андрій Павелко: ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ