Володимир Богайчук: На Тернопільщині працюють одні з найкращих лікувальних закладів в Україні

Володимир Богайчук: На Тернопільщині працюють одні з найкращих лікувальних закладів в Україні

17.03.18 15:31 0 628
Надання доступних та якісних медичних послуг, реформування лікувальних закладів та втілення медичної реформи залишаються серед основних пріоритетів для галузі охорони здоров'я області. Про це зазначив начальник управління охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук під час виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

«В області реформа первинної ланки розпочалася зі створення єдиної бази електронного реєстру пацієнтів з повним програмним забезпеченням. Ми провели закупку комп'ютерної техніки, яку підключили до інтернету, тому кожен сімейний лікар зараз технічно забезпечений. До бази електронного реєстру пацієнтів уже внесено 900 тисяч осіб. Також відбувається тісна співпраця з об'єднаними територіальними громадами. 8 ОТГ мають ліцензії на право медичної практики», - наголосив Володимир Богайчук.

У Тернопільській області затверджено чотири госпітальні округи: Тернопільський, Бережанський, Кременецький та Чортківський. За словами начальника управління охорони здоров'я, докладається максимум зусиль для того, щоб мінімізувати закриття лікувальних закладів та створити хоспіси або лікарні реабілітації на базі малоефективних лікувальних закладів.

Володимир Богайчук підкреслив, що протягом двох років значно покращилася матеріально-технічна база закладів охорони здоров'я третинного рівня: «Нам вдалося провести ремонти у перинатальному центрі «Мати і дитина», де вкладено більше 26 мільйонів гривень. Залишається ще провести ремонт другої черги у відділенні реанімації новонароджених. Також на рівні університетської лікарні вдалося відкрити Центр політравми – один з найкращих в Україні. Дуже важливим для нас об'єктом був довгобуд – лабораторний центр, який також вдалося відкрити. Там діятиме єдина лабораторна служба в області за ефективною європейською системою та сучасним обладнанням. Пишаємося тим, що вдалося створити єдину диспетчерську службу – один з найкращих проектів в Україні. Приблизно через місяць плануємо відкриття кардіологічного центру, де завершуються ремонтні роботи. Уже придбано ангіографічне обладнання на суму 22,45 млн грн.», - акцентував Володимир Богайчук.

Також в області успішно діє програма «Доступні ліки». Для її реалізації на 2018 рік виділено 27 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Андрій Павелко: ...

КОМЕНТАРІ