Призначення і класифікація компресійного трикотажу

Призначення і класифікація компресійного трикотажу

20.03.18 02:11 0 1391

Компресійні панчохи та гольфи багатьом знайомі не з чуток. За статистикою, кожен третій житель нашої планети має проблеми з системою кровообігу або вже страждає від варикозного розширення вен. Компресійні трикотажні вироби покликані забезпечити необхідний тиск на вени, не давати їм розтягуватися і зменшувати ризик тромбоутворення.

Найбільш часто серед всіх видів компресійних виробів рекомендуються панчохи, колготки або гольфи. Вибір здійснюється, виходячи з конкретної проблеми:

  • Якщо уражені тільки вени на гомілках, досить придбати гольфи. До речі, в Україні ви можете придбати гольфи компресійні (гольфы компрессионные на Ortop.com.ua);
  • Якщо варикоз охопив область стегон, краще вибрати колготки або панчохи. Особливої різниці між панчохами і колготками немає. Всі жінки знають, що основна відмінність між ними полягає лише в способі носіння - для панчіх потрібен спеціальний пояс, тому вони вважаються менш зручними.

Класи компресії компресійного трикотажу

Вибір даної продукції повинен здійснюватися суто індивідуально. Існує кілька класів компресії гольфів та інших трикотажних виробів, кожен з яких має свої особливості і виконує свою функцію:

  • 1 клас. Рекомендується при першій стадії варикозу, після перенесеного хірургічного втручання в області ніг, а також людям, які проводять багато часу стоячи, що зазнають в ногах відчуття втоми, тяжкості;
  • 2 клас. Призначається при прогресуванні варикозної хвороби, при набряках і болях у вагітних, після оперування вен.
  • 3 клас. Показаний при наявності аплазії клапанів, трофічних виразок, венозних шунтів та інших захворювань.

Лікувальний трикотаж слід застосовувати тільки за призначенням лікаря, оскільки купувати його треба індивідуально і є протипоказання. Зате панчохи або гольфи, класи компресії яких є легкими, можна купити самостійно.

Трикотаж з легким ступенем компресії можна використовувати і з метою профілактики. Він допоможе розвантажити ноги, полегшити напругу, позбутися від почуття тяжкості і болю, нормалізувати кровообіг. Легкі класи компресії колготок або гольфів рекомендуються: спортсменам які тренуються, студентам які проводять багато часу за партою, людям «стоячих» професій, вагітним жінкам, при тривалих перельотах або їзді в автомашині, при частих набряках ніг та в інших випадках.

Як вибрати компресійний трикотаж?

На трикотажі всіх класів вказується тиск в міліметрах ртутного стовпа - саме з цієї цифри слід орієнтуватися при підборі вироби. Пам'ятайте, що невірно підібраний ступінь компресії може стати причиною набряків, порушення кровообігу і появи серйозних ускладнень.

Якщо ви купуєте профілактичний трикотаж, то замість тиску на упаковці буде стояти щільність в денах (як на звичайних колготках). Чим ця цифра буде вищою, тим більший тиск будуть чинити панчохи або гольфи на ваші вени.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Шафи купе: ...
Наступна новина: Вакуумно-формовочная ...

КОМЕНТАРІ