В’ячеслав Негода: Тернопільщина піднялася на 12 сходинок в рейтингу соціально-економічного розвитку серед всіх областей України

В’ячеслав Негода: Тернопільщина піднялася на 12 сходинок в рейтингу соціально-економічного розвитку серед всіх областей України

20.03.18 11:09 0 502
Дуже приємно, що останні роки область динамічно розвивається, і демонструє позитивні показники соціально-економічного розвитку. Це дозволило Тернопільщині піднятися на 12 сходинок в рейтингу серед всіх областей України. На цьому наголосив Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода під час виїзного засідання бюджетного комітету ВРУ, що відбулося в Збаражі.

По місцевих бюджетах, по динаміці їх зростання та по самодостатності громад, за його словами, Тернопільська область зайняла друге місце в Україні, обійшовши місто Київ.

«Ми маємо можливість говорити про розвиток. Ще у 2015 році, коли ми починали реформу децентралізації, виникало багато питань і проблем, але тепер ми бачимо, як об'єднані територіальні громади стають успішними та фінансово спроможними», – зазначив В'ячеслав Негода.

Тернопільщина також зробила дуже добрий старт по децентралізації та по формуванню спроможних громад. І динаміка є позитивною.

«Недовіра і страхи щодо децентралізації зникають там, де місцеві лідери починають ефективно використовувати усі надані реформою можливості: залучають ресурси, вкладають їх у розвиток громади і несуть відповідальність за свої рішення і дії. І, зокрема, такі громади й таких лідерів ми маємо на Тернопільщині», – додав він.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ