Віктор Мацикур: Тернопільська область зайняла перше місце у рейтингу спорту вищих досягнень із зимових видів спорту

Віктор Мацикур: Тернопільська область зайняла перше місце у рейтингу спорту вищих досягнень із зимових видів спорту

20.03.18 09:35 0 501
Тернопільщина – перспективний край для розвитку зимових видів спорту серед яких пріоритетними є біатлон, лижне двоборство та санний спорт. Також в області культивуються лижні гонки, стрибки на лижах з трампліна, сноуборд і фрістайл. Про це зазначив начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської облдержадміністрації Віктор Мацикур під час виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Протягом сезону 2016-2017 Тернопільська область зайняла перше місце у рейтингу спорту вищих досягнень із зимових видів спорту. До переліку баз Олімпійської та Паралімпійської підготовки увійшли навчально-спортивна база з біатлону у селі Підгороднє Тернопільського району та комплекс лижних трамплінів у місті Кременець.

Очільник спортивної галузі області зазначив, що протягом минулого року тернопільські біатлоністи на всеукраїнських та міжнародних змаганнях здобули 52 медалі, з яких 14 золотих, 19 срібних та 19 бронзових. Також він наголосив, що потребують значного покращення умови, в яких тренуються спортсмени. Зокрема, біатлонна база у Підгородньому потребує реконструкції та будівництва сучасного стрільбища зі стадіоном, траси, які відповідатимуть вимогам проведення всеукраїнських та міжнародних змагань.

Стрибками з трампліна та лижним двоборством спортсмени займаються на Кременецькій лижній базі, яка складається з комплексу лижних трамплінів потужністю 15, 30 та 40 метрів.

«Усі трампліни обладнані штучним покриттям, що дає змогу проводити навчально-тренувальні заняття, збори та змагання протягом року. Навчально-спортивна база розміщена у місці зі сприятливим горбистим рельєфом, що дає змогу розглядати питання про оновлення та розширення спортивних споруд більшої потужності та відповідати технічним вимогам для міжнародних змагань», - зазначив Віктор Мацикур.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вперше спортсменки ...
Наступна новина: У Житомирі нагородили ...

КОМЕНТАРІ