Устаткування для водопостачання та опалення

Устаткування для водопостачання та опалення

20.03.18 16:05 0 921

Для будь-якого власника приватного будинку життєвою необхідністю є наявність в будинку водопроводу з холодною і гарячою водою. Тому питання облаштування системи труб в будинку, ніколи не стане другорядним. Це особливо актуально для будинків, які не можна приєднати до центральної мережі. Іноді витрати на таке підключення дуже великі, так як відстань до центральної мережі може виявитися занадто великою. Тому єдиним виходом з цього стає облаштування автономної системи, для якої необхідно придбавати певне обладнання (до речі, зробити це можна в інтернет-магазині universyst).

Етапи влаштування індивідуального водопроводу

Ця робота проводиться в наступному порядку:

  • Вибір місця для свердловини;
  • Буріння свердловини;
  • Монтаж обладнання;
  • Установка системи очищення;
  • Установка нагрівальної системи.

Організація і облаштування свердловин, а також наступні роботи передбачають необхідність використання обладнання. Ця робота займає тривалий час, і її повинні проводити фахівці. Устаткування для водопроводу складається з декількох елементів. Ознайомимося з ними докладніше:

  1. Насоси - поверхневі або заглибні моделі;
  2. Трубопроводи. Матеріал вибирається залежно від його довговічності;
  3. Розподільні колектори;
  4. Водонагрівачі для подачі гарячої води;
  5. Кесон для захисту свердловини від промерзання та потрапляння грунтових вод;
  6. Напірні баки, фільтри, автоматика.

Облаштування водопроводу є першим етапом до благоустрою будинку. Чим вищою є якість цього обладнанні, тим менше буде проблем в його роботі.

Устаткування для систем опалення

Основним елементом опалювальної системи в будинку є котел. Але перелік всього обладнання для опалення набагато більший. Монтаж котла з підключенням трубопроводів - це не вся система. Кожен елемент в опалювальній системі виконує свою функцію. Список починається з покупки самого котла з усім набором пристосувань, і закінчується радіаторами опалення. Елементи для опалення бувають різними, і визначатися з цього питання потрібно ще на стадії проектування.

Види котлів

В даний час існують такі різновиди опалювальних котлів:

  • Газовий;
  • Електричний;
  • На твердому паливі;
  • На рідкому паливі.

Газові котли для системи опалення та водопостачання найкраще працюють для обігріву індивідуальних будинків. Застосування котлів на рідкому паливі передбачає великі витрати, так як дизельне паливо дорожче електрики і газу. Найбільш оптимальним варіантом є бойлер. Але сьогодні набуває поширення котел на твердому паливі. Він працює від дров, вугілля і коксу. Також, на сьогоднішній день вже розроблені універсальні котли, які здатні працювати на будь-яких видах палива.

Види радіаторів

Перелік реалізованих в торговій мережі батарей опалення також досить широкий. Яку з них придбати - залежить від бажання власника будинку. Чавунні радіатори володіють високим збереженням тепла. Останнім часом велику популярність отримали біметалеві батареї. Найбільш вигідними для покупки є алюмінієві радіатори (термін їх експлуатації досягає 20 років). Також можна купити і сталеві батареї, які використовуються в будь-яких системах, і мають середню величину віддачі тепла і маси.

Види труб:

  1. сталеві;
  2. металопластикові;
  3. нержавіючі;
  4. поліпропіленові;
  5. мідні.

Запірна арматура:

  • запобіжна;
  • зворотна;
  • розподільна;
  • регулююча.

Висновки

Крім перерахованого обладнання, використовуються фільтри для захисту котлів, димохідна труба для виведення продуктів згоряння. Принцип побудови, котельного обладнання для опалення та водопостачання, визначається, ретельно розраховуючи всі тонкощі. В іншому випадку невірно складений проект дасть збій в роботі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Онлайн-кредит: його ...
Наступна новина: Тури до Єгипту влітку: ...

КОМЕНТАРІ