Історія створення кавоварки

Історія створення кавоварки

20.03.18 20:07 0 2885

Поки ще не грянула науково-технічна революція, любителі кави готували її для себе способом, який винайшли ще араби. Її варили в металевому посуді, який назвивався туркою. Даний посуд можна було досить швидко розігріти на багатті. Хоча турку використовують і в наші дні, її вважають наплитною кавоваркою.

Однак щоб приготувати чашечку кави таким способом, потрібно чимало часу. Але життя ставало більш динамічним і часу, як завжди не вистачало. Далі, ми розглянемо історію створення кавоварки (coffee machine, кофеварки).

На винахід першої в історії кавоварки людей підштовхнула нагальна потреба у спрощенні приготування улюбленого напою. Люди, які захоплюються еволюцією техніки, впевнені, що винахідником першої крапельної кавоварки (коли окріп по крапельці проходив через фільтр, де знаходилася мелена кава) був архієпископ де Беллуа з Франції (1800 рік). Пристрою дали назву «крапельна кавоварка». Після цього людство вже нестримно тягнулося до вдосконалення даного приладу.

Через 19 років бляхареві Морісу вдалося по-своєму удосконалити цю конструкцію. Тепер уже можна було перевертати його подвійну кавоварку, як результат, кава тільки міцнішала. Слідом за крапельною кавоваркою винайшли фільтраційну. Поява першої в історії гейзерної кавоварки відзначено в 1827 році. У зв'язку з її використанням виходив дивовижний результат після багаторазового проходження гарячої води або пари через мелену каву.

На зміну гейзерній кавоварці після 1840 року приходить вакуумна, що не одержала тоді широкого поширення. Появу першої кавоварки компресійного типу відзначено в 1855 році. У цьому приладі через шар кавової маси пропускали пар під високим тиском.

Італійцю Луїджі Беццера вдалося в 1901 році запатентувати кавовий апарат, в якому в барах стали готувати каву еспрессо. Еспрессо-машину з поршнем в 1945 році сконструював Ачіллес Гаггіа. Високий тиск, який утворювався під час роботи апарату, сприяв утворенню товстого шару піни.

Само собою зрозуміло, що у перших кавоварок недоліків було більше, ніж переваг. Найперший мінус в тому, що напій, приготований в кавоварці, не міг зберегти в собі аромат і смак кавових зерен того сорту, який використовувався. Другим мінусом кавоварок була їх вибухонебезпечність. Проблематично було вибрати оптимальну кількість кави, час приготування напою, тиск пару і температуру його нагрівання. Лише завдяки проведеним дослідам вдалося встановити, що для приготування чашки еспресо ідеальної є температура 86-93 градусів, тиск при цьому не повинен знижуватися нижче 9 атмосфер.

Можливості ж сучасних машин величезні. Вони можуть не тільки готувати каву еспрессо, але також на її основі приготувати різноманітні коктейлі, збити молоко для капучіно. Природно, готувати каву при такому різноманітті кавоварок стало набагато простіше.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Тури до Єгипту: Основні ...
Наступна новина: Оперативная гинекология: ...

КОМЕНТАРІ