Моторне масло для вантажних автомобілів: Що потрібно знати?

Моторне масло для вантажних автомобілів: Що потрібно знати?

21.03.18 20:26 0 1578

Моторне масло для вантажних автомобілів - це мастильна рідина, що володіє чудовими експлуатаційними характеристиками. Вона розроблена спеціально для важко навантажених машин і захищає деталі від зносу, продовжуючи термін служби механізмів. Тому якщо ви хочете подбати про своє вантажне авто, придбайте для нього якісне моторне масло в інтернет-магазині https://avtopostavka.com.ua/masla/maslo-dlya-gruzovoj-tehniki-i-avtobusov.

Як вибрати моторне масло, яке підходить для вантажних автомобілів?

Серед усього асортименту не так просто визначитися з вибором підходящого мастильного матеріалу. Тому при покупці варто звертати увагу на вимогу автовиробника або на загальні рекомендації по терміну експлуатації мотора:

  • Якщо автомобілем користувалися менше 5 років, кращим вибором буде синтетичне моторне масло. Воно продовжить термін служби машини та різних вузлів двигуна;
  • Якщо вантажний транспорт експлуатували від 5 до 10 років, для нього найкращим буде напівсинтетичне масло з цілим комплектом всіляких присадок;
  • Якщо термін служби складає більше 10 років, в цьому випадку краще купити мінеральне моторне масло для вантажівок, що відрізняється низькою ціною. Сам двигун вже практично вичерпав свій ресурс, і використовувати дорогу синтетику буде економічно невигідно.

Процес експлуатації моторного масла для вантажівок

Термін заміни моторного масла звичайно зазначений заводом-виготовлювачем і найкраще буде дотримуватися цих інтервалів. У вантажних автомобілів з досить великим пробігом деталі мотора більш зношені, тому такий термін необхідно буде скоротити приблизно в 2 рази. Так само на період заміни впливає безліч різних чинників, таких як: запиленість доріг, пересування на нижчих передачах та інше.

Так само слід пам'ятати, що продукти різних типів і марок краще не змішувати між собою, тому що присадки, які в них містяться, утворюють нерозчинний осад. Тому слід постійно використовувати моторне масло однієї в'язкості, а заміну проводити одночасно з масляним фільтром.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Маленькі (міні) дивани: ...
Наступна новина: Оренда квартир подобово: ...

КОМЕНТАРІ