Чернігів: 22 березня в МПК - свято національних меншин "Новруз Байрам"

Чернігів: 22 березня в МПК - свято національних меншин "Новруз Байрам"

22.03.18 09:13 0 666
У Чернігові 22 березня в Міському Палаці культури вперше відбудеться свято оновлення та початку нового життя "Новруз Байрам". Відвідувачі зможуть покуштувати смаколики різних країн, відчути їх культуру та насолодитися концертом.

Концертна програма розпочнеться о 18 годині, а до цього часу о 14 годині відбудеться прес-конференція для журналістів за участю організаторів та учасників заходу.

На сцені Міського Палацу культури виступатимуть Народний ансамбль "Азербайджан", Народний артист України Гурбан Аббасов, відома телеведуча Нового каналу Наталія Кудряшова, учасник програми "Голос діти" Гідаят Сеїдов, творчі колективи різних національностей, що проживають у Чернігові, та місцеві творчі колективи.

«Новруз Байрам» з персидського означає «новий день». Дев'ять років тому ЮНЕСКО включила це свято до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. З цього моменту воно називається «Міжнародний день Новруз». Відзначають це традиційне свято на територіях сучасного Ірану, Середньої і Малої Азії, Кавказу і Казахстану. На сьогоднішній день це свято - символ оновлення, народження природи і нового життя, духовного і фізичного очищення, а одним з головних символів Новруза вважаються пророслі паростки пшениці обв'язані червоною стрічкою. Вазочками з паростками прикрашаються будинки, сади та святкові столи.

Ідея проведення свята у нашому місті полягає в тому, що, незважаючи на всі негаразди у житті, є свято, яке об'єднує людей різних національностей.

За повідомленням управління культури та туризму міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ