В яких випадках може знадобитися нотаріус?

В яких випадках може знадобитися нотаріус?

22.03.18 21:00 0 1934

Мабуть, більшість українців у своєму житті хоча б раз зверталися до нотаріальної контори. Природно, мова йде про дорослих жителів міста. Вони знають, що якщо звернутися до нотаріуса, тут вдасться вирішити різні питання, пов'язані зі спадщиною. А в яких ще ситуаціях зможе допомогти цей фахівець? Про це нам розповість головний редактор порталу https://notariusy.in.ua/city/kiev/, на якому безпосередньо можна знайти нотаріуса в Києві та області.

Послуги нотаріуса: Коли вони потрібні?

А й справді, в яких випадках потрібно йти в нотаріальну контору? Виявляється, тут можуть поставити підпис під тим чи іншим документом. Такою дією підтверджується, що там написано все правильно. Особливо це стосується тих ситуацій, коли з якогось документа зроблена ксерокопія і її необхідно завірити. І це можуть зробити тільки в нотаріальній конторі.

Якщо ознайомитися з законодавством, то там описується багато ситуацій, коли ніяк не обійтися без підпису нотаріуса. Він потрібен в таких випадках:

  1. коли оформляється шлюбний договір;
  2. якщо зроблений переклад документа з якогось іншої мови;
  3. коли потрібно зробити заповіт як на рухоме, так і на нерухоме майно;
  4. якщо знадобиться оформити довіреність.

І це тільки основні моменти, коли необхідно звертатися до нотаріуса. Виявляється, без нього не обійтися навіть у тому випадку, якщо потрібно довести, що людина жива. Хоча її вже поховали.

Завірений документ: В чому його користь?

Коли мова йде про підпис нотаріуса на якомусь документі або на його копії, то потрібно мати на увазі, що цей фахівець обов'язково ставить і печатку. Такий папірець обов'язково викличе значно більше довіри. І в першу чергу це стосується тих ситуацій, коли папери грають дуже велику роль. Наприклад, людині необхідно виїхати на лікування за кордон, і їй потрібно перекласти медичні папери, виписки і висновки на іншу мову. Або треба запевнити якісь юридичні документи.

А хіба не знадобляться документи в суді, якщо йде якись серйозний розгляд? Якому документу більше повірить суддя: тому, де є печатка і підпис нотаріуса або тому документу, який не завірений у даного фахівця? До речі, це стосується і самих нотаріусів, якщо вони вирішують якісь свої питання. Вони не мають права завіряти свої власні документи, тому їм потрібно звертатися за допомогою до інших нотаріусів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ