Які є види і типи фільтрів для очищення води?

Які є види і типи фільтрів для очищення води?

22.03.18 22:46 0 2272

Всі типи фільтрів для води поділяються на дві великі групи: системи водопідготовки для застосування в побутових (технічних) цілях, а також очищення води для пиття. Що стосується конструкцій установок, то на ринку сучасного фільтруючого обладнання представлено безліч модифікацій установок, кожна з яких призначена для певної сфери експлуатації.

Далі, ми розглянемо основні різновиди фільтрів для квартир та будинків і розповість нам про це співробітник компанії "Кристал PLUS": https://uafiltry.com - українського виробника фільтрів для води та комплектуючих до них.

Фільтри для квартир

У квартирах фільтри ставлять для очищення води від шкідливих домішок. У кожній місцевості вода має свій хімічний склад, що слід враховувати при виборі конструкції. Рівень забруднення водного джерела також доцільно брати до уваги, щоб домогтися необхідної якості фільтрації.

У багатоквартирних будинках використовують такі види фільтрів для води:

  1. глечики з картриджами та насадки на кран;
  2. проточні багатоступінчасті системи;
  3. установки зворотного осмосу;
  4. ультрафільтраційні установки.

Серед перерахованих систем установки зворотного осмосу, засновані на принципі дії напівпроникних мембран, є найбільш ефективним і універсальним обладнанням.

Високотехнологічні фільтри очищають воду на молекулярному рівні від механічних домішок, хімічних, біологічних забруднюючих речовин, токсинів і бактерій. Мембрана пропускає кисень та інші гази, в результаті чого вода наближається за складом до талих льодовиків. Єдиним моментом, що обмежує широке використання установок, є їх висока вартість.

Відсутність мінералів у воді після очищення системами зворотного осмосу є відносним недоліком, оскільки основну частину мікроелементів ми отримуємо з продуктами харчування.

Багатоступінчасті проточні фільтри забезпечують високу якість очищення за умови своєчасної заміни картриджів:

  • перший ступінь відповідає за механічну очистку;
  • другий - за видалення хімічних сполук;
  • третій - за пом'якшення води і звільнення від солей важких металів.

Професійний підхід до вибору фільтруючої системи для квартири забезпечить високу ступінь водоочистки, розумні витрати на покупку і експлуатацію устаткування.

Капілярні (ультрафільтраційні) системи добре очищають воду від механічних домішок і колоїдних суспензій, але розчинені токсини та бактерії вільно проникають крізь мембранний матеріал. У сирому вигляді вживати воду після такого очищення не рекомендується.

Види фільтрів для заміських будинків

Більшість заміських будинків використовують воду артезіанських свердловин. Це джерело вже давно не відповідає уявленням про чистоту підземних вод. Лабораторні дослідження проб свідчать про сильне забруднення органічними сполуками, високому вмістом заліза, марганцю та сірководню.

Для водопідготовки застосовують 2 види фільтрів для очищення води:

  1. технічні (санвузли, душові);
  2. побутові (очищення питної води).

Технічні установки, що нейтралізують залізо і адсорбуючі різні домішки, представлені різними конструктивними моделями (працюють на реагентах, і без реагентів). Знезалізнення грає важливу роль в забезпеченні безперебійної циркуляції води, підтримці трубопровідної системи та сантехнічного обладнання в експлуатаційному стані.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ