У Чернігові члени Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення спілкувалися з журналістами

У Чернігові члени Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення спілкувалися з журналістами

26.03.18 08:55 0 566
23 березня, у залі засідань Чернігівської обласної державної адміністрації в рамках робочого візиту члени Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення зустрілися з журналістами обласного центру. У прес-брифінгу взяли участь Голова Національної ради Юрій Артеменко, заступник Голови Національної ради Уляна Фещук, члени Національної ради Валентин Коваль і Сергій Костинський, представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко.

На початку Голова Національної ради Юрій Артеменко зазначив, що такі зустрічі наразі проводяться у кожному обласному центрі України. За його словами, мета цих зустрічей, на які виїжджають усі члени Національної ради, дуже проста – почути і доповісти. А саме, вони організовуються для того, щоб на місцевому рівні разом з представниками влади та телерадіоорганізацій напрацювати певні рішення, які потім будуть затверджуватися у Києві. На них піднімаються різні питання, зокрема, щодо інформаційної безпеки, перехід на цифрове мовлення та вирішення питання забезпечення тюнерами найбільш вразливих категорій населення.

Журналісти, зокрема, цікавилися тим, коли цифрове мовлення буде запущене саме на Чернігівщині, як наповнювати ефір якісним і цікавим контентом та перспективи малих радіостанцій в об'єднаних територіальних громадах.

Юрій Артеменко повідомив, що найближчим часом пілотно буде запущене цифрове мовлення в одній із українських областей. Щодо Чернігівщини, то він зазначив, що, оскільки наша область є прикордонною, то тут цифрове мовлення буде запущене в останню чергу.

Після брифінгу його учасники взяли участь у круглому столі на тему: «Розвиток радіомовлення – важлива складова розвитку громад». На цьому заході говорилося про те, як замінити проводове радіомовлення малопотужним мовленням ФМ, для того, щоб якомога більше громадян мали доступ до інформаційних ресурсів. А саме, пропонувалося керівникам ОТГ запустити власне радіомовлення, щоб інформувати мешканців громади про місцеві події.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За 2 місяці 2018 року ...

КОМЕНТАРІ