Юрій Юрик: Відзначенням пам’ятних дат національно-визвольного руху відроджуємо забуті сторінки української історії

Юрій Юрик: Відзначенням пам’ятних дат національно-визвольного руху відроджуємо забуті сторінки української історії

26.03.18 12:39 0 624
Тернопільщина цінує й пам'ятає історію національно-визвольної боротьби, а тому й надалі продовжує відзначення пам'ятних дат.

Зокрема, минулий рік в області був проголошений Роком Української Повстанської Армії. З цієї нагоди провели два масштабних заходи до відзначення 75-річчя виникнення повстанського руху: на території Штабу воєнної округи УПА «Волинь – Південь», що в Антонівцях Шумського району, та у столиці воюючої України в селі Бишки Козівського району. Цьогоріч відзначення подій, які мали знаменне значення для української історії, продовжать ще й селі Золота Слобода, що на Козівщині, де 25-26 серпня відбудуться заходи до 75-річчя проведення ІІІ Надзвичайного Великого Збору ОУН.

На території Козівщини планується провести молодіжний табір, а також історико-культурні та мистецькі заходи, наукову конференцію та фестиваль української патріотичної пісні.

«Уже другий рік поспіль ми потужно працюємо над відзначенням пам'ятних дат у Козівському районі. Тому важливо, щоб одночасно із проведенням заходів розвивалася ще інфраструктура нашої історико-культурної спадщини, відновлювалися місця бойової слави, встановлювалися меморіальні дошки, вказівники, пам'ятники, відновлювалися бункери та криївки. Адже це складова нашої історичної пам'яті та важливий момент популяризації нашої краю в Україні», – на цьому наголосив співголова оргкомітету, заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик під час проведення засідання організаційного комітету, яке відбулося у четвер, 22 березня.

Крім відзначення 75-річчя проведення ІІІ Надзвичайного Великого Збору ОУН, за словами Юрія Юрика, в області ще організують меморіал «Троща». Ініціатором такої ідеї є відомий письменник Василь Шкляр, який, власне, написав однойменний роман. Події, про які йдеться в «Трощі», відбувалися на території сучасних Тернопільського, Козівського та Теребовлянського районів.

«Цими заходами ми покажемо повноту повстанського руху в нашій області, а також відродимо цілий ряд забутих на даний момент історичних імен», – підкреслив Юрій Юрик.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жителі сіл і селищ ...
Наступна новина: У Житомирі привітали ...

КОМЕНТАРІ