Степан Барна: Всі без винятку райони в області уже напрацювали конкретні пропозиції для залучення іноземних інвесторів

Степан Барна: Всі без винятку райони в області уже напрацювали конкретні пропозиції для залучення іноземних інвесторів

26.03.18 12:20 0 483
Багато років ніхто не займався залученням іноземних інвестицій в область. Протягом останніх трьох років ситуація змінюється, і перш за все тому, що створюються умови, які заохочують інвестора прийти на Тернопільщину. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час програми «Позиція», що виходить на «Радіо-Рокс» щосереди о 14.00 год.

«Ми організовуємо в області міжнародні інвестиційні форуми. Цьогоріч 24-25 травня відбудеться вже третій масштабний форум «Тернопільщина INVEST». Така можливість дозволяє інвесторам приїжджати до нашого краю, цікавитися наявними пропозиціями та напрацьовувати конкретні рішення», – запевнив голова ОДА.

За його словами, мета інвестиційних форумів – залучити якомога більше іноземних інвестицій, щоб разом із їх збільшенням розвивалася й економіка краю. Саме тому, говорячи про інвесторів, цікавими є всі напрямки співпраці: від залучення інвестицій в агропромисловий комплекс, в малий середній бізнес, тваринництво до будівництва промислових підприємств та розвитку туризму.

«Ми розуміємо, що мало запросити потенційних інвесторів до області, важливо до їхнього проїзду підготуватися. А підготовка зобов'язує багатьох, в тому числі й голів об'єднаних територіальних громад, міст обласного значення та районів працювати на предмет підготовки якісних інвестиційних пропозицій. І уже немає жодної об'єднаної громади та жодного району, які би не напрацювали конкретних пропозицій для залучення іноземних інвесторів», – акцентував Степан Барна.

Водночас, він підкреслив, що в питаннях реалізації інвестиційних проектів потрібно будувати достатньо системну політику, значну роль у якій мають відіграти об'єднані територіальні громади.

«Нещодавно 40 об'єднаним територіальним громадам області ми передали в управління приблизно 40 тисяч гектарів землі поза межами населених пунктів. Відтак, є три шляхи, які можуть бути запропоновані громадами: або розділити землю між жителями громади, що буде менш ефективно, або ж виділяти земельні ділянки під будівництво якихось комплексів чи під виробничі потужності, або передбачити їх для створення кооперативів, розвитку тваринництва чи садівництва Останні два варіанти є найбільш оптимальними та дієвими, адже держава дає унікальні можливості для підтримки сільського виробника. Саме тому, їх потрібно максимально раціонально використати, як важливо, водночас, «відточити» такі умови, які заохотять інвестора прийти і працювати в нашому регіоні. Цього й прагнемо», – резюмував очільник Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині понад 8 ...
Наступна новина: В Житомирській області для ...

КОМЕНТАРІ