На Тернопіллі про важливість легального працевлаштування безробітних говорили під час круглого столу

На Тернопіллі про важливість легального працевлаштування безробітних говорили під час круглого столу

26.03.18 13:20 0 510
У Тернопільському Будинку праці 21 березня відбувся круглий стіл на тему «Забезпечення реалізації комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, легалізації трудових відносин та захисту прав застрахованих осіб». До обговорення долучилися начальник відділу праці та організаційної роботи департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Володимир Скалько та представники департаменту економічного розвитку і торгівлі.

Про важливість легального працевлаштування безробітних, яке гарантує їм забезпечення конституційних прав наголосив Володимир Скалько. За його словами, відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників соціального захисту, можливості отримання гарантованої заробітної плати, права на відпустки, виплат на випадок непрацездатності чи втрати роботи.

«Відсутність страхового стажу для отримання пенсійного забезпечення призводить до нарахування в кінцевому результаті мінімальної пенсії за віком. Потрібно застерегти й роботодавців від протиправних дій, адже використання нелегальної робочої сили є порушенням законодавства про працю і передбачає як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Крім того, роботодавець також ризикує постраждати від недобросовісного нелегального працівника», - наголосив Володимир Скалько.

Для чіткого відстеження процесу виконання зобов'язань щодо підвищення соціальних стандартів в Україні, в області створена міжвідомча робоча група із забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. В районах області працюють робочі групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати з урахуванням нового інструментарію.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Велетенські писанки ...
Наступна новина: Завдяки перемогам наших ...

КОМЕНТАРІ