Голова Тернопліьської ОДА взяв участь у проекті «Школа локальної демократії»

Голова Тернопліьської ОДА взяв участь у проекті «Школа локальної демократії»

26.03.18 14:03 0 586
На Тернопільщині триває проект «Школа локальної демократії», який реалізовують громадська організація Освітньо-аналітичний центр розвитку громад спільно з Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України за підтримки фонду NED. Участь у другій сесії проекту взяв голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Він розповів учасникам заходу про впровадження та результати реформи місцевого самоврядування на Тернопільщині.

Як наголосив очільник краю, область має серйозну перспективу в напрямі децентралізації й реалізації тих завдань, котрі ставить держава.

Він також зазначив, що у 2016 році аналізували розуміння слова «децентралізація» і найцікавіше, що, коли робили дослідження, то лише 2% відповіли, що «децентралізація» – це розширення повноважень органів місцевого самоврядування та додаткові можливості. Через півроку сприйняття цього терміну вже відчули по-іншому. А тепер результати помітні для кожного.

«Для мене ОТГ – це інструментарій для залучення ресурсів та можливість показати успіх. Чому про це говорю? Бо аналізуючи власні доходи в області, то в розрізі трьох останніх років – це достатньо серйозна динаміка. Якщо ми говоримо про власні доходи всіх рівнів бюджетів, то у 2015 році вони складали 1,5 млрд. грн., у 2016 р. – 2,2 млрд. грн., а у 2017 р. зафіксовано рекордні 3,2 млрд. грн. Але й це не межа, адже у 2018 році в області очікуємо власних доходів на рівні 4 млрд. грн. І я дуже вітаю, коли на рівні об'єднаних громад з'являються молоді люди, котрі хочуть щось змінювати, заводять бізнес та намагаються створювати такі ініціативи, які дадуть можливість залучати додаткові ресурси. Керівники громад самі мають бути мотивованими, щоб вкладати кошти у розвиток своїх територій. Тому у цьому напрямі маємо бути союзниками», – акцентував голова ОДА.

Крім того, Степан Барна розповів про міжнародні проекти, які реалізовуються в регіоні, та роботу з інвесторами. Під час обговорення Анастасія Бойчук, залучений експерт ВООЗ по аналізу міжнародної та грантової допомоги для МОЗ, запропонувала проводити опитування громад з метою визначення їх потреб, щоб в подальшому організовувати спеціалізовані, тематичні зустрічі з інвесторами. Також учасників заходу цікавили питання ролі РДА та районних рад, які практично повністю охоплені об'єднаними громадами, особливості роботи префекта та тривалості реформи децентралізації.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1227680834002166

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ