Хресна дорога в Тернополі об’єднала людей в багатотисячній молитві

Хресна дорога в Тернополі об’єднала людей в багатотисячній молитві

27.03.18 08:33 0 542
Велелюдна процесія, під час якої несли 80-кілограмовий дерев'яний хрест та молилися за мир та цілісність України, пройшла 25 березня центральними вулицями Тернополя. Щорічний молитовний захід, який проводить Українська греко-католицька церква у часі Великого Посту, очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк).

Участь у молитовній Хресній дорозі взяли понад 20 тисяч людей. До процесії долучилися представники влади, священики, семінаристи, представники громадських та благодійних організацій, а також мешканці та гості обласного центру. Хрест несли священнослужителі, представники влади, волонтери, поліцейські, благодійники, активісти, представники молодіжних та громадських організацій, засобів масової інформації.

Розпочалася хода від Катедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці і пройшла центральними вулицями міста. На молитовних стаціях читали уривки зі Святого Євангелія, духовні роздуми над страстями Христовими.

Участь у Хресній ході взяли також голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Час Великого посту – особливий час у житті кожного християнина, – зазначив Степан Барна. – Ми роздумуємо про муки Ісуса Христа, і водночас замислюємося над своїм життям. На цій Хресній дорозі кожен має своє намірення, але нас єднає одне – просьба про мир і спокій, про наших хлопців, які в зоні АТО, про поранених, про сім`ї загиблих Героїв…»

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1228551557248427

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі визначили ...
Наступна новина: Чернігів: Звітний концерт ...

КОМЕНТАРІ