Чернігівський міський голова привітав військовослужбовців з Днем створення Національної гвардії України

Чернігівський міський голова привітав військовослужбовців з Днем створення Національної гвардії України

27.03.18 09:33 0 683
26 березня, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко привітав військовослужбовців з 4-ою річницю з Дня створення Національної гвардії України. Разом з ним до місця дислокації 3-го стрілецького батальйону військової частини 3966 завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч та голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Міський голова від щирого серця побажав військовослужбовцям мирного неба, міцного здоров'я, нових досягнень та нових зірок на погонах.

За сумлінне виконання службових обов'язків в ім'я незалежної України та з нагоди Дня Національної гвардії України керівники області та міста вручили військовим почесні грамоти та відзнаки.

Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджений прапорщик КОРДИК Олександр Вікторович, начальник військового наряду 3-го патрульного взводу патрульної роти 3-го батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України.

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

– старшому сержанту за контрактом КОВАЛЬЧЕНКУ Василю Васильовичу, інструктору з водіння автомобільного відділення взводу бойового та матеріально-технічного забезпечення 3-го батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України;

– сержанту за контрактом ЛЕПЕХО Ігорю Володимировичу, командиру 2-го відділення 1-го патрульного взводу патрульної роти 3-го батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України;

– старшому солдату за контрактом КОРДІ Дмитру Володимировичу, гранатометнику 1-го відділення 1-го патрульного взводу патрульної роти 3-го батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України.

На завершення урочистостей підрозділ Національної гвардії зі святом привітали солісти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Також патрульна рота та кінологічна група нацгвардійців продемонстрували гостям заходу показові виступи.

Довідка: Національна гвардія України в Чернігові (та області) представлена одною військовою частиною – 3-й стрілецький батальйон військової частини 3066 (близько 300 військовослужбовців). Командир батальйону – полковник Рибак Олександр Анатолійович.

З 2001 року до складу батальйону входить рота патрульно-постової служби, яка здійснює охорону громадського порядку на вулицях міста. Жоден масовий захід у місті не проводиться без залучення особового складу патрульного підрозділу, який в повній мірі виконує покладені на нього обов'язки.

Також батальйон займається специфічною, але необхідною суспільству роботою – забезпечує порядок там, де утримуються злочинці. (У його складі - взвод по охороні жіночої колонії, взвод по охороні колоній в селищі Домниця, підрозділ по охороні ЛПТ-20 в м. Новгород-Сіверський, рота по охороні колонії в селищі Макошино).

Протягом всіх років рота з конвоювання, яка дислокувалася в місті Чернігові, перевезла більше 350 тис. засуджених, жодного разу не допустила втеч засуджених і підсудних з-під варти. Особовий склад роти з конвоювання здійснював та здійснює охорону підсудних під час суду абсолютно всіх резонансних кримінальних справ за тяжкі злочини, які скоєні в м. Чернігові та області. Серед охоронюваних підсудних чимало було особливо небезпечних злочинців та організованих банд.

На початку 2014 року особовий склад батальйону виконував службово-бойові завдання по захисту адміністративних будівель в містах Харкові та Донецьку. З початком проведення антитерористичної операції на сході України, особовий склад батальйону один з перших висунувся в район бойових дій, виконували бойові задачі в місті Слов'янськ, стояли на обороні міста Маріуполя, виконували завдання на блок постах,більшість військовослужбовців пройшли не одну ротацію на сході України.

Батальйон є однією з підшефних військових частин Чернігівської міської ради. Щороку за програмою шефської допомоги їм перераховується 100 тис. грн субвенції на закупівлю військового обладнання.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Фото з офіційного сайту Чернігівської обласної ради

Відеосюжети ТРА "Новий Чернігів"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ