У Чернігові Інклюзивно-ресурсний центр і ЧНРЦ № 1 працюватимуть в одному приміщенні

У Чернігові Інклюзивно-ресурсний центр і ЧНРЦ № 1 працюватимуть в одному приміщенні

27.03.18 08:05 0 704
Минулого тижня начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура та директор Чернігівського навчально-реабілітаційного центру № 1 Анатолій Коломієць зустрілися з батьками й педагогічним колективом цього закладу. Головною темою обговорення була можливість розташування Інклюзивно-ресурсного центру № 1 на базі ЧНРЦ № 1.

Як було зазначено під час зустрічі, наразі стоїть питання щодо ефективного використання коштів міського бюджету.

В інших регіонах країни Інклюзивно-ресурсні центри створені саме при навчально-реабілітаційних центрах, адже вони взаємодоповнюють один одного. Крім того, вузько направлені спеціалісти з інклюзії надаватимуть допомогу і дітям з ЧНРЦ і для цього не потрібно буде їздити до фахівців через усе місто. До того ж самі приміщення не потребують значних коштів на капітальний ремонт, як наприклад, будівництво нового центру чи відновлення давно невикористовуваного приміщення.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр №1» створена у серпні минулого року згідно з рішенням Чернігівської міської ради. Діяльність цієї установи направлена на забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі, у професійно-технічних навчальних закладах. Оскільки, незалежно від стану здоров'я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення, кожна дитина має право на повноцінне життя, освіту з урахуванням їхніх індивідуальних потреб, можливостей, здібностей та інтересів. У цьому Центрі дітям з особливими освітніми потребами надаватиметься необхідна психолого-педагогічна підтримка з урахуванням їх індивідуальних потреб та системного кваліфікованого супроводження.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу «Дитинець»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сільська медицина: на ...

КОМЕНТАРІ