Компресор: Як вибрати?

Компресор: Як вибрати?

27.03.18 14:07 0 1201

Компресор важко назвати предметом першої необхідності. Не так уже й часто трапляються ситуації, коли б міський житель вважав за потрібне мати у себе в квартирі цей пристрій. Інша справа, якщо мова йде про дачі, заміські будинки або гаражі.

Компресор генерує стиснене повітря, яке може проводити в дію різні інструменти і механізми. Попит на компресори в останні роки зростає - все більша кількість електроінструментів вимагають його наявності. Ситуацій, коли без компресора не обійтися, більш ніж достатньо.

У той же час, вибір компресора - завдання непросте. В першу чергу тому, що їх асортимент просто величезний. Крім того, компресори бувають різними за конструкцією, за принципом дії і за призначенням. Тому перш, ніж обрати відповідну модель, необхідно визначитися, як часто він буде використовуватися, з якою тривалістю і який пристрій буде приводити в дію. Про все це нам розповість співробітник інтернет-магазину "Тулпартс". До речі, ви можете придбати якісні запчастини та автоматику для компрессора в Toolparts.

Галузь застосування

Діапазон можливостей компресора досить великий. Без нього не обійдеться жодна будівельна бригада або автомайстерня. У 80-90 % випадків компресор використовується, коли потрібно рівномірно пофарбувати великі площі - в цьому випадку він забезпечує подачу стисненого повітря на пульверизатор або краскопульт. Компресор затребуваний при продувці та прочищенні різних трубчастих систем. Це можуть бути: дощові каналізації, вуличні водогони та сантехнічні системи. Але найчастіше - це різні системи в автомобілі - паливна або гальмівна.

Крім того, компресор може забезпечувати роботу різного роду пневмоінструменту. Це можуть бути:

  1. шліфувальні машини;
  2. гайковерти;
  3. пневмомолотки;
  4. перфоратори тощо.

Тут можна заперечити, що електричний інструмент набагато практичніший. Однак бувають в житті ситуації, коли пневматичний інструмент має певні переваги. В першу чергу мова йде про випадки, коли роботи потрібно проводити в сирих приміщеннях, де різко зростає ризик ураження електричним струмом. Крім того, пневматичний інструмент не боїться перегріву та пікових навантажень.

Типи компресорів

Існує кілька варіантів класифікації компресорів. Їх можна ділити за принципом пристрою механізму, по продуктивності, за призначенням.

В цілому компресори ділять на:

  • масляні;
  • безмасляні.

Обидва цих типи досить серйозно відрізняються за призначенням.

У конструкції масляних компресорів використовується система розбризкування мастила. За рахунок цього знижується тертя, а, отже, і виділення тепла. Знижується знос деталей і поліпшується герметизація самого насосу. При цьому, що важливо, не знижується продуктивність. Особливістю таких компресорів є те, що вони ідеально підходять для роботи з пневматичним інструментом, оскільки в повітрі, що подається, містяться мікрочастинки мастила. Це зменшує ступінь зносу пневмоінструменту та знижує рівень його шуму.

Однак такі компресори вимагають регулярного обслуговування. Зокрема, їм необхідна періодична заміна повітряних фільтрів і контроль рівня масла. Крім того, цей тип компресора неприйнятний, якщо потрібно привести в дію пульверизатор або краскопульт, так як в цьому випадку мікрочастинки масла будуть потрапляти в фарбу.

Якщо мова йде про безмасляні компресори, то це не означає, що масло там взагалі не використовується. Масло там є, так як необхідне для робочих деталей, але при цьому воно не має контакту з повітрям, яке подається. Пристрої розробляються з таким розрахунком, щоб звести до мінімуму тертя деталей.

Безмасляні компресори більш невибагливі в роботі, не потребують настільки частого обслуговування, менш критичні до низьких температур, тому вони є пріоритетним варіантом для: підкачки шин, продування систем автомобіля, фарбувальних робіт. Крім того, вони в більшості випадків мають меншу вагу та габарити, ніж масляні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Детские трусы: Как выбрать?
Наступна новина: Добрива для саду: Що ...

КОМЕНТАРІ