Добрива для саду: Що потрібно знати?

Добрива для саду: Що потрібно знати?

27.03.18 14:22 0 1134

Майже 70 відсотків приросту врожаю ягідних і плодових культур можна отримати, використовуючи спеціальні добрива для саду. Зовнішній вигляд, яскравий насичений колір декоративних рослин присадибної ділянки теж безпосередньо залежить від їх використання.

У продажу є як прості, так і комплексні добрива для садових рослин і квітів. Комплексні містять макро- (азот, фосфор, калій) і мікроелементи в різних співвідношеннях залежно від виду вирощуваних культур - це оптимальний вибір добрива для саду.

Потреби садових рослин в різних елементах живлення різні, тому потрібно використовувати відповідні підгодівлі. Причому головне - не їхня кількість, а якість, збалансованість і правильне використання. Прикладом якісних добрив для саду є продукція ТМ "Зелений Гай". До речі, ви можете купити добрива Зелений Гай в yaskravaklumba.com.ua.

Гранульовані добрива для садових рослин краще, оскільки вони:

  1. містять всі необхідні елементи живлення;
  2. забезпечують рівномірність внесення;
  3. легко доступні при поливі і випаданні опадів.

Добрива для саду навесні

Більшості плодово-ягідних і квіткових культур потрібен різний процентний вміст головних елементів в залежності від сезону. На початку вегетації рослини більш всього потребують азот. При його нестачі знижується вміст хлорофілу і пропадає яскраве зелене забарвлення, зменшується кількість плодів, квіток, а також розмір листової пластини. Тому добриво навесні має містити більшу кількість даного елементу. Це підвищує зав'язування плодів, активність цвітіння, сприяє швидкому зростанню пагонів, формування плодових бруньок і врожаю. Від добрива навесні безпосередньо залежить фаза цвітіння і початковий ріст пагонів. Весняна підгодівля є обов'язковою.

Підживлення в період вегетації - влітку

Вносити добрива для саду влітку потрібно як min 1 раз. При цьому в першу половину літа потреба в азоті є все ще великою, а з наближенням осені вона поступово знижується. Якщо площа під садом добре зрошується, то добриво влітку має бути більш активним. Те ж правило стосується більш «дорослих» рослин - вони вимагають багато живлення для активного росту. Обов'язково у період літньої підгодівлі повинні бути присутніми мікроелементи - це сприяє профілактиці хлорозів, хорошому зав'язування плодів, яскравому забарвленню зелені та квіток.

Добриво восени

При підборі добрива для удобрення саду восени діють зовсім інші правила - в цей час рослини набагато більше потребують фосфорно-калійних складових. Такі склади полегшують зимівлю садових рослин, підвищують опірність несприятливим факторам зовнішнього середовища пізньої осені та взимку, сприяють безболісному пробудженню навесні. Крім того, не можна забувати, що добрива для садових рослин восени повинні містити ще і мікроелементи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Компресор: Як вибрати?
Наступна новина: Одяг від магазину Nissa

КОМЕНТАРІ