Як вибрати газонокосарку?

Як вибрати газонокосарку?

27.03.18 16:03 0 1610

Добрий день, в даній статті ми допоможимо вам визначитися з вибором косарки для стрижки газону. Перш, ніж купити газонокосарку (до речі, зробити це можна в інтернет-магазині: https://tatragarden.ua/gazonokosilki), необхідно ознайомитися з критеріями її вибору.

Основні критерії вибору газонокосарки:

  1. Фронтом роботи (площею покосу);
  2. Геометрією ділянки (наявність каменів, дерев і важкодоступних ділянок, що заважає застосуванню даного обладнання);
  3. Функціональністю (самохідність, мульчування, викид трави - бічний або в травозбірник);
  4. Існує кілька типів газонокосарок:
  5. Колісні газонокосарки (механічні, бензинові та електричні, газонокосарки-роботи);
  6. Садові трактори;
  7. Райдери;
  8. Тримери-кущорізи.

Газонокосарки колісного типу - це садове обладнання для рівномірної стрижки газону, на рівній поверхні, що володіють пристойною продуктивністю. Площа покосу може коливатися від 1000 до 3000 м2. Недолік колісних газонокосарок в порівнянні з косарками (бензокосами) - це відсутність можливості стрижки високої трави (понад 20 см). Однак на відміну від тримерів, газонокосарки ріжуть траву гострими ножами, в той час як мотокоси "рвуть", що є причиною пожовтіння трави і росту "пучками".

Фірмова газонокосарка vs китайський аналог

Ринок газонокосарок досить різноманітний і недосвідченому користувачу важко орієнтуватися в чому різниця між фірмовою газонокосаркою і китайським аналогом. Ось їх основні відмінності:

  • Всі фірмові газонокосарки Husqvarna, Honda, Viking (stihl), Stiga, Oleo-Mac, Gardena використовують дуже тверді ножі з якісної сталі. Дані ножі ріжуть траву, забезпечуючи практично ідеальний колір газону. Ножі досить довго ріжуть без необхідності заточки;
  • Корпус топових газонокосарок виготовляється зі спеціального АБС пластика, композитів або сталі. АБС пластик все більше і більше застосовуються в даному сегменті, адже у нього довгий термін служби, він ідеально відмивається як від трави, так і від бензину, а також володіє високою міцністю і довговічність, не вицвітає і не іржавіє. Сталевий корпус потрібен в професійному сегменті. Наприклад газонокосарки Honda обладнані тільки сталевим корпусом. Китайські аналоги використовують більш дешевий і м'який пластик, який вицвітає і схильний до швидкого зносу як від бензину і масла, так і від трави;
  • Брендові косарки обладнані фірмовими 4т двигунами, до яких ви завжди зможете знайти запчастини і вони не зламаються після першого сезону. Китайські аналоги встановлюють дешеві 4т двигуни з моторесуром в кілька разів меншим, ніж у фірмових. Також є проблеми з ремонтом і пошуком запчастин.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що одягнути вирушаючи в ...
Наступна новина: Поліграфія: Що це таке?

КОМЕНТАРІ