Насоси для води: Основні різновиди

Насоси для води: Основні різновиди

28.03.18 21:57 0 2385

Рано чи пізно, кожен справжній чоловік має побудувати власний будинок, в якому буду приємно проводити час після важких трудових буднів. А безпосередньо при будівництві цього самого будинку одним з головних завдань є організація водопостачання. При цьому невід'ємною складовою є насос. Саме про цей пристрій ми і поговоримо далі.

Насосом називається гідравлічний прилад, основним призначенням якого є всмоктування води, її напірного переміщення або нагнітання. Є велика кількість різновидів насосів, що відрізняються між собою за функціональним можливостям, місцем роботи, типом та іншими параметрами.

Є 2 основні групи насосів: промислові та побутового призначення. Перші використовується виключно на рівні підприємств або  населених пунктів. В той час, як прості люди використовують побутові насоси, що, в залежності, від їх потужності та виду цілком здатні впоратися з постачанням води в будинку.

Різновиди насосів для води за принципом дії

По принципу функціонування є наступні різновиди насосів для води:

  • вихрові (в данному випадку вода всмоктується за рахунок обертанню робочого колеса (імпеллера), створюючого вакуум);
  • відцентрові (в данному випадку колеса та спеціальна камера, створюючі відцентрову силу, завдяки  якій і викачується вода);
  • вібраційні (в данному випадку,  за допомогою механізму гнучка мембрана створює вібрацію, яка потім і виштовхує воду).

Види насосів за способом забору води

По тому, як саме насос забирає воду, виділяють:

  1. Поверхневий. Встановлюється поруч з джерелом, підходить для роботи з відкритими водоймами, колодязем. Вони легкі, прості в обслуговуванні, швидко і просто встановлюються. Якщо потрібен забір води з невеликої глибини (до 8 метрів), такий насос відмінно підійде;
  2. При необхідності підвищити продуктивність можуть використовуватися інжектори. Їх застосовують, якщо потрібно викачати воду з глибини більше 10 метрів. Відрізняється безпекою, доступністю, надійністю, економністю, високими показниками продуктивності;
  3. Заглибний. Опускається в воду, працює в колодязі, свердловині. Відрізняється великою потужністю, безшумністю роботи, мало важить і не займає багато місця. Для його корпусу вибирають полімерні матеріали або нержавійку, які забезпечують повну герметичність мотора і всіх деталей. У цих пристроїв знижений ризик перегріву.

Залежно від джерела води, вибір буде відрізнятися: всі заглибні пристрої більше підходять для чистих колодязів і свердловин, вони погано справляються навіть з незначними забрудненнями. Для неглибоких колодязів, ставків, відкритих водойм використовують поверхневі насоси, як найбільш простий і зручний засіб закачування води.

Насоси можуть мати різні характеристики по: продуктивності, напору, наявності фільтрів, витраті електрики, розмірами та ін.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Бижутерия и аксессуары ...
Наступна новина: Переваги піци перед іншими ...

КОМЕНТАРІ