Сафарі-парк «Тайган»,Білогірськ

Сафарі-парк «Тайган»,Білогірськ

30.03.18 11:31 0 815

Не секрет, що багато хто захоплюється дивовижною грацією і витонченістю представників сімейства котячих. Важко не подивуватися їх рухам, перекату м'язів, безшумним кроків і неймовірною харизмою, яка часом здається набагато більш ефектною, ніж та, що властива людям. Звичайно, хотілося б опинитися посеред південноафриканського буша, де привільно розгулюють леопарди і леви. Але дістатися до савани так важко і витратно, що багато в зневірі вішають носи. Даремно: щоб поспостерігати за великими кішками, зовсім не обов'язково їхати на інший континент. Досить відправитися на півострів Крим, де розташований сафарі-парк «Тайган». А дістатися туди з максимальним комфортом, вам допоможе таксі з Судака в Тайган (taxi from Sudak to Taigang, такси из Судака в Тайган).

Сафарі-парк нерозривно пов'язаний зі знаменитим не тільки на кримському півострові, але і далеко за його межами Ялтинським зоопарком. Власне, ця обитель і притулок для мешканців дикої природи - його філія. Поява «Тайгана» пов'язане з тим, що зоопарк вже в 2006 р вичерпав можливості для розширення, в той час як його мешканців ставало все більше і більше. Тоді і було прийнято рішення відкрити «Тайган». Він виник на території якоїсь бази, вже близько 10 років виставленої на продаж, однак бажаючих придбати цей актив зі зрозумілих причин не знаходилося. А ось екс-директор ялтинського зоопарку Олег Зубков зважився придбати напівзруйнований комплекс, який потім довелося довго і наполегливо приводити в божеський вид. Після того, як титанічна робота з розчищення території була завершена, логічно постало питання про майбутні мешканців.

І тут теж все було досить непросто. Процес відбору тварин тривав близько 5 років по всьому світу. Так, наприклад, деякі породи левів були доставлені з ПАР.

Що ж може побачити гість парку «Тайган»?

Дивовижний парк, де на великій території абсолютно спокійно гуляють леви, леопарди і тигри. Ніяких вольєрів тут немає. Однак не варто побоюватися за свою безпеку: все облаштовано для того, щоб гості відчували себе максимально комфортно. Спостерігати за хижаками можна зі спеціальних піднятих над землею настилів з огорожами.

Великі кішки проживають в парку з комфортом, про них піклуються співробітники. Взагалі, варто відзначити, що «Тайган» - це зразкове місце в плані догляду та утримання вихованців.

Звичайно, мало хто може зрівнятися по грації і силі з представниками сімейства котячих, одначе всі живі тварини нашої землі по своєму прекрасні, і це чудово знають творці парку. А тому відвідувачі можуть також познайомитися і з іншими мешканцями зоопарку. Наприклад, з:

  • милими жирафами;
  • верблюдами, що плюються;
  • екзотичними ламами;
  • борсуками;
  • нутріями;
  • мавпами.

Після знайомства з братами нашими меншими варто перекусити в одному з кафе на території сафарі-парку. Наприклад, заглянути в «Східну казку», де можна покуштувати страви кримськотатарської кухні: лагман, плов, шурпу та інші. Є і ще одне визначне кафе на території - «Бунгало». Його головна родзинка в тому, що під час трапези можна абсолютно спокійно спостерігати за життям левів.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Вибираємо собі велосипед
Наступна новина: Фінансовий консалтинг: Що ...

КОМЕНТАРІ