Меморандум щодо залучення інвестицій та розвитку інноваційних проектів і стартапів підписали в Тернопільській ОДА

Меморандум щодо залучення інвестицій та розвитку інноваційних проектів і стартапів підписали в Тернопільській ОДА

30.03.18 12:47 0 662
Тернопільська обласна державна адміністрація розширяє горизонти співпраці як з державними, так і міжнародними партнерами. Відтепер маємо налагоджену співпрацю з Держаною інноваційною фінансово-кредитною установою Міністерства економічного розвитку і торгівлі України в частині розвитку підприємництва та залучення інвестицій.

З цієї нагоди в облдержадміністрації відбулося підписання меморандуму про співробітництво між Тернопільською ОДА та інноваційною фінансово-кредитною установою. Спільно працюватимемо тепер щодо започаткування інвестиційного співробітництва та залучення фінансових інструментів у сфері державної інноваційної політики, що реалізується ДІФКУ для впровадження інвестиційних та інноваційних проектів і стартапів в Україні та на території регіону зокрема.

Це дозволить залучати іноземні та вітчизняні інвестиції і використовувати ті фінансові інструменти, які надає держава для бізнесу, асоціацій, винахідників в особі Державної інноваційної фінансово-кредитної установи.

За словами очільника Тернопільщини Степана Барни, створення бізнес-клімату – це одне з ключових питань у нашому краї. І як результат – згідно із щорічною оцінкою ділового клімату за рейтингом Regional Doing Business, який показує легкість започаткування та ведення бізнесу в кожній області України, Тернопільська область увійшла до п'ятірки областей з найкращим бізнес-кліматом, високим рівнем довіри до влади.

«Ми чітко демонструємо протягом останніх кількох років достатньо позитивну динаміку зростання не тільки власних надходжень до місцевих бюджетів (понад 3 млрд. грн. за 2017 рік), а маємо також добрі показники по капітальних вкладеннях у реальний сектор економіки. Зокрема, впродовж минулого року в нас спостерігалася достатньо добра динаміка, яка показала приріст +42,3%, що в абсолютній цифрі прирівнюється до 6,5 млрд. грн.», – поінформував Степан Барна.

Він також акцентував, що ми не сидимо і не чекаємо, коли в область приїде керівництво країни. Ми самі робимо відповідні кроки.

Тернопільщина спільно з проектом USAID «Лідерство в економічному врядуванні» одна з перших в Україні прийняла й розробила програму стратегії розвитку малого і середнього бізнесу на період до 2020 року. Крім того, наприкінці минулого року в області створили регіональні центри підтримки підприємництва у Тернополі, Бережанах, Кременці та Чортові.

Проект, як зазначив Степан Барна, функціонує за рахунок польської допомоги для України. «Також великі надії ми покладаємо на Агенцію регіонального розвитку, адже очікуємо, що проекти, які вона буде залучати, будуть мати суттєвий результат для нашого краю», – зауважив голова ОДА.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1230909560345960

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 27 березня - 395 років від ...
Наступна новина: Чернігів: Спеціальний ліфт ...

КОМЕНТАРІ