Житомирщина: кооперативи області можуть отримати до 200 тис. грн компенсації за придбання обладнання. Перелік документів

Житомирщина: кооперативи області можуть отримати до 200 тис. грн компенсації за придбання обладнання. Перелік документів

30.03.18 12:23 0 573
Кооперативи Житомирщини можуть отримати з обласного бюджету компенсацію до 200 тисяч гривень на придбання обладнання. Вже у квітні можна подати заявку та документи до ОДА.

Про це інформує управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Фінансова допомога сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам (СОК) є одним із нових напрямків програми АПК, реалізацію якого напередодні ініціював голова ОДА Ігор Гундич та який підтримали депутати обласної ради під час сесії 7 березня.

Кооперативи, які діють на території області, можуть до кінця року отримати 90% вартості понесених витрат на придбання обладнання без ПДВ (у національній валюті), але не більше 200 тисяч гривень.

Підтримка з обласного бюджету надається сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам молочарського, м'ясного, плодово-ягідного та плодово-овочевого напрямів діяльності. До складу СОК має входити мінімум 10 осіб, у користування кожного з яких має перебувати не більше 50,0 га земель сільськогосподарського призначення.

Загалом на підтримку СОК на 2018 рік з обласного бюджету виділено 800 тис. грн.

Наразі управління формує склад обласної комісії, яка прийматиме документи від населення. Після затвердження складу головою ОДА буде оголошено прийом заявок на виплату фінансової підтримки кооперативам за придбання обладнання.

Для отримання компенсації з обласного бюджету кооперативи вже у квітні зможуть подати заявки із переліком таких документів:

* заявку на отримання компенсації (додаток);

* копію статуту сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу;

* проект розвитку (бізнес-план) кооперативу;

* довідку з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою для членів (учасників) кооперативу;

* витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

* копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (фізичні особи);

* копію договору з постачальником обладнання;

* копію документів, що підтверджують оплату вартості придбаного обладнання кооперативом (платіжного доручення, касовий чек, накладна, товарно-транспортна накладна, акт на отримання товару);

* довідку про відсутність (наявність) заборгованості з податків і зборів, видану органами державної фіскальної служби;

* довідку про реквізити банківського рахунку сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу;

* згоду на обробку персональних даних;

* письмове зобов'язання про повернення у місячний термін до обласного бюджету коштів у разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного отримання або недотримання умов Порядку.

За детальною інформацію про отримання компенсації звертатись до управління агропромислового розвитку ОДА за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 3/14, телефон: (0412) 47-47-50.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів і Славутич ...

КОМЕНТАРІ