Ігор Гундич зустрівся із представниками Посольства Республіки Польща в Україні.

Ігор Гундич зустрівся із представниками Посольства Республіки Польща в Україні.

30.03.18 14:10 0 641
Голова Житомирської ОДА зустрівся із представниками Посольства Республіки Польща в Україні – Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яном Пєкло, Генеральним консулом Республіки Польща у Вінниці Дамяном Цярціньскі та з віце-консулом Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці Агнєшкою Гуральською.

Зустріч проходила 29 березня, за участю голови облради Володимира Ширми та міського голови Сергія Сухомлина, де обговорили досягнення області та подальшу співпрацю.

«Ми дуже добре розуміємо польський народ і тісно з ним співпрацюємо. І зважаючи на такі міцні і дружні взаємовідносини ми відкриті до посилення нашої співпраці – не тільки культурно-освітньої, а й економічної. Ми робимо все для того, щоб польська община почувала себе комфортно», – сказав Ігор Гундич.

Також він додав, що Житомирщина максимально відкрита для інвесторів та готова до посилення співпраці і в цьому напрямку. В області на працює 35 підприємств із польськими інвестиціями – найпотужніші ТОВ «Церсаніт-Інвест», ТОВ «Інко-фуд», СТОВ «Добра ферма 2011» та інші.

Надзвичайний і Повноважний Послом Республіки Польща в Україні Ян Пєкло наголосив на тому, що Україна завжди може розраховувати на підтримку Польщі.

«Польща – це перша країна, яка визнала незалежність України. З нашого боку була, є і буде підтримка у напрямку інтеграції України. Ми не підтримуємо дії на сході України та те, що стосується Криму. Сподіваємося на подальшу співпрацю», – сказав він.

Довідково. На території Житомирщини проживає найбільша польська громада в Україні (близько 49 тис. чол. – 3,5% від населення області).

Найбільше поляків проживає в Баранівському (10,7% від кількості жителів), Романівському (10,6%), Червоноармійському (8,9%) та Володарсько-Волинському (5,9%) районах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополi вiдбудеться ...
Наступна новина: Чернігів: Демонтаж ...

КОМЕНТАРІ