З 2 квітня автори Житомирщини зможуть подати проекти для випуску соціально значущих книг

З 2 квітня автори Житомирщини зможуть подати проекти для випуску соціально значущих книг

30.03.18 12:43 0 625
З 2 квітня Житомирська ОДА розпочне прийом заявок від авторів області для випуску соціально значущої літератури.

Таке рішення прийняла експертна рада з питань випуску соціально значущої літератури місцевих авторів під час засідання 29 березня.

Заступник голови ОДА, голова експертної ради Ярослав Лагута зазначив, що у 2018 році підхід до реалізації програми дещо змінюється.

— «Цього року ми плануємо працювати за 2 напрямками. Ми продовжуємо обирати видання місцевих авторів, які будемо друкувати за кошти обласного бюджету. Також у 2018 році ми плануємо розпочати підготовку, зібрати матеріал та фото для створення презентаційної книги про Житомирщину, яка розкриватиме економічний, туристичний, культурний потенціал області. Вже з 2 квітня ми розпочинаємо прийом заявок та проектів книг від авторів Житомирщини і паралельно разом з фахівцями починаємо працювати над концепцією презентаційного видання», – наголосив Ярослав Лагута.

Під час засідання учасники обговорили варіанти формату книги – зміст, тематику, варіанти рубрикації майбутнього видання.

За словами депутата обласної ради Олени Галагузи, сучасне презентаційне видання про область є потрібним як для жителів Житомирщини, так і туристів, які подорожують.

До підготовчого етапу створення презентаційного видання також долучаються фахівці Центру розвитку місцевого самоврядування.

Участь у засіданні взяв заступник голови облради Максим Вілівчук, співголова Координаційної ради при ОДА Володимир Стельмах.

Для того, щоб подати книжковий проект з 2 квітня, автор має заповнити лист-заявку, до якої додається електронний і роздрукований варіант відредагованого та зверстаного твору і рецензії на нього. Не прийматимуться пропозиції на випуск офіційних, нормативно-практичних, рекламних творів, навчальних посібників, а також перевидань та багатотомних видань.

Проекти від місцевих авторів приймає управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОДА до 2 травня 2018 року за адресою: 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 1, 231 каб.

Довідково: Відповідно до Програми інформаційної діяльності обласної державної адміністрації та розвитку інформаційної сфери області на 2016-2018 роки на забезпечення виконання та реалізації Програми випуску соціально значущої літератури місцевих авторів на 2018 рік передбачено 200 тис. гривень.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «У мене любов до України ...
Наступна новина: 27 березня - 395 років від ...

КОМЕНТАРІ