Фінансовий консалтинг: Що це таке?

Фінансовий консалтинг: Що це таке?

30.03.18 11:39 0 784

Що можна виділити серед умінь глави компанії? Природно, в першу чергу, це управління фінансами. Якщо немає грошей або вміння ними управляти - підприємство сміливо можна оголошувати неконкурентоспроможним. Якщо правильно побудувати систему управління фінансами, то весь бізнес піде на лад, в будь-який момент можна отримати достовірну інформацію про те, наскільки стабільно розвивається компанія, який її загальний фінансовий стан, на скільки ефективні ті чи інші напрямки бізнесу, та багато іншого. Без цієї системи жоден, навіть найталановитіший та найдосвідчений керівник не зможе прийняти правильне, об'єктивне рішення.

В теорії все здається надзвичайно простим, але на ділі це далеко не так - більшість компаній не зовсім правильно складають подібні фінансові системи, вони як мінімум потребують доопрацювання, та й критерії оцінки тієї чи іншої частини бізнесу не зовсім правильні.

Фінансова система у кожної компанії своя, все залежить від багатьох факторів, які просто не можуть бути ідентичними:

  • це і сформована система управління;
  • і те, як на це дивляться власники;
  • і стратегія просування компанії.

Навіть якщо ці компанії розташовані в одному місті, торгують одним і тим же продуктом, системи фінансів все одно будуть різними.

Саме через ці відмінності, все більшою популярністю користується фінансовий консалтинг (до речі, в Москві його можна отримати тут). Це такий вид діяльності, при якому фахівці беруться збільшити прибуток будь-якої компанії за певний час. Природно, все це робиться не безкоштовно. Буває так, що керівництво ще недосвідчене, і саме тоді на допомогу приходить консалтинг. Абсолютно будь-який проект, в якому передбачається введення автоматизованих систем, або ж лише частково автоматизованих, повинен бути проаналізований професіоналами, для подальшого коректування фінансової системи.

Консалтинг багатогранний, для кожного клієнта є свій, особистий підхід. Якщо необхідно лише консультація з кількох питань, то можна вибрати одну послугу, а якщо декількома питаннями не обійдешся, то і проект, за яким фінансове «здоров'я» компанії піднімається вгору, буде об'ємнішим і дорожчим.

Які завдання вирішує фінансовий консалтинг?

  1. В першу чергу, він проводить грамотну інвестиційну політику, завдяки чому починається поступовий розгін провертання капіталу і, як наслідок, конкурентоспроможність фірми різко зростає;
  2. Керованість компанії також повинна бути на висоті, її можна досягти, надавши людям інформацію про свою фірму, тільки правду, і нічого крім правди;
  3. Гроші не повинні пропадати в нікуди, саме тому, після введення загальної облікової політики та системи, в якій певна людина звітує за те, що відбувається, йде, як наслідок, посилення контролю за фінансами;
  4. Інформативність - ось що зараз цінується, саме тому чим прозорішим буде ваш бізнес, тим охочіше в нього підуть інвестори та кредитори.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Сафарі-парк ...
Наступна новина: Кому і для чого потрібні ...

КОМЕНТАРІ