Освітлення торговельних приміщень

Освітлення торговельних приміщень

30.03.18 21:32 0 2151

Починаючи з 2000 р. в Україні спостерігалося значне зростання кількості торгових приміщень. Це відбилося як на конкурентній боротьбі між ними, а також на методах впливу на уми споживачів. Крім самого відомого способу боротьби - цінового, торговельні мережі використовують величезний запас стандартів мерчандайзингу.

Власники торгових центрів давно вже переконалися, що освітлення є однією з конкурентних переваг, і, як наслідок, правильне освітлення веде до явного збільшення прибутку компаній. Світло сьогодні - це невід'ємна частина мистецтва і успіху продажів!

Правильне освітлення торгових площ дає відчуття комфорту, орієнтує клієнтів у великому торговому приміщенні, привертають увагу до товарів. При якісному освітленні набагато легше прочитати інформацію на упаковках, цінниках, зрозуміти справжній колір предмета.

Далі, ми поговоримо про те, яким має бути освітлення в торгових залах і розповість нам про це співробітник інтернет магазину https://vela.com.ua/office-svet/torgovoe-osveschen, в якому можна придбати LED світильники для торгівельних приміщень.

Яким же повинен бути світло для торгівлі?

Як правило, в торгових залах відсутнє природне освітлення. При цьому передбачається, що споживачі при штучному освітленні будуть себе відчувати так само як, в природних умовах. Непомітне для очей штучне освітлення буде свідчити про гарне правильне освітлення. А це - симбіоз професійного проектування і вибору якісного освітлення! Рівень освітленості для гіпермаркетів від 500 до 1000 Lux в горизонтальній площині прийнято вважати достатнім.

Світові мережі гіпермаркетів визначають для себе свої стандарти освітленості, як правило, вони складають 1000-1500 Lux і вище. На касах освітлення повинно бути не менше 500 Lux. При проектуванні і розрахунку освітленості гіпермаркетів без торгового обладнання важливо врахувати, що згодом рівень освітленості знижується. Тому запас по освітленості повинен бути вищим на 25-30 %.

Норми освітленості для торгових приміщень:

  1. Торгові зали магазинів самообслуговування - 400 Lux;
  2. Торгові зали магазинів без самообслуговування - 300 Lux;
  3. Торгові зали супермаркетів 500 Lux;
  4. Торгові зали магазинів: посуду, меблів, спортивних товарів, будівельних матеріалів - 200 Lux;
  5. Приміщення основних кас - 300 Lux;
  6. Примірочні кабіни 300 - Lux.

Загальна торгове освітлення забезпечує видимість в приміщенні, задає тон і визначає стиль всього магазину. Для загального освітлення в основному застосовують стельові LED світильники.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Як визначити,де був ...

КОМЕНТАРІ